Kuřecí stehna s debrecínskou chutí
Recept ještě nebyl hodnocenOmytá stehna osolíme a okořeníme. Poprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Vytáhneme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a cibuli.Opečeme a přihodíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omytá stehna osolíme a okořeníme. Poprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Vytáhneme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a cibuli.Opečeme a přihodíme…
Máte rádi obíračku kostiček? Tady je velmi oblíbená varianta takřka bezpracného jídla z jednoho pekáčku. Kuřecí křidélka, pečená najednou s bramborami jsou to pravé pro…
Objevte kouzlo tradiční italské kuchyně v odlehčené verzi s low carb ossobuco. Tento výjimečný pokrm z hovězí kližky je pečlivě připravený v bohaté zeleninové omáčce,…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Kuřecí prsní řízky omyjeme, rozřízneme vždy na dva tenčí plátky, které osolíme a opepříme. Obalíme jako klasický řízek v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme.400 g…
Houbaření je v našich končinách považováno za národní sport. Máte-li štěstí na bohatou úrodu, můžete si z nasbíraných úlovků připravit tento skvělý salát. Kousky hub…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, vložíme koření, přidáme rajský protlak a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a přivedeme k varu.Mleté maso ochutíme solí a…
Kuličky: V míse smícháme všechny suroviny na masové kuličky. (Cibuli nakrájíme na drobno.) Z masové směsi děláme potřebné kuličky a dáme je do pekáče.Pečeme na 180 °C…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Wrap tortilla s zeleninovo-kuřecí směsí je lahodný a praktický pokrm, který spojuje jemně kořeněné kuřecí maso s čerstvou a křupavou zeleninou, vše zabalené do měkké…
Tento slaný koláč připravíme velmi jednoduše. Použijeme připravené listové těsto, na které rozložíme náplň z mletého masa, rajčat a cukety. Koláč posypeme strouhaným…
Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky, omytou papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a očištěné žampiony na plátky.…
Červené kuřecí curry kostky, přinášejí exotický nádech do vaší kuchyně. Tento pokrm spojuje jemné kuřecí maso s bohatou chutí červené curry omáčky, doplněné o voňavé…
Způsobů jak připravit lahodné vepřové kotlety je mnoho. Vyzkoušejte balkánské kotlety s dušenou letní zeleninou a dobře okořeněnou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso…
Čas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Pokud jste milovníci pikantních omáček a chcete jednu takovou vytvořit i doma, máme pro vás jeden tip. Z čerstvých rajčat, s pořádnou dávkou česneku a zejména s pálivým…
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům,…
Jednoduchou zeleninovou omáčku na špagety připravíme z mladých cuket. Ochutíme ji česnekem a sušenými voňavými bylinkami. Nesmí chybět ani strouhaný sýr, kterým na závěr…
Zavařovat houby nemusíte pouze v tradiční úpravě. Zkuste obměnit arzenál domácích zavařenin o variantu hub s rajským protlakem, kečupem a pořádnou dávkou česneku.…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k…
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami,…