Andělské řezy
Recept ještě nebyl hodnocenTyto výborné řezy připravíme z těsta, které je díky bílkovému sněhu krásně nadýchané, a vanilkového pudinku. Po upečení povrch ještě ozdobíme zakysanou smetanou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto výborné řezy připravíme z těsta, které je díky bílkovému sněhu krásně nadýchané, a vanilkového pudinku. Po upečení povrch ještě ozdobíme zakysanou smetanou a…
Tvarohová náplň na tenoučkém korpusu z křehkého máslového těsta, nahoře pokladená pokrájenými jahodami a posypaná máslovou drobenkou. Tento lahodný, máslem a jahodami…
Lehounké piškotové řezy jsou díky použité minerálce krásně nadýchané. Netradiční pudinková vrstva z jablečného moštu či džusu dělá z moučníku vláčný a lahodný dezert…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A…
Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou…
Vejce, zloutek a cukr vyslehame do peny. Lehce vmichame hladkou mouku. Nalijeme na plech s pecicim papirem a peceme ve vyhrate troube. Uvarime puding a nechame…
Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…
Vyzkoušejte tento jednoduchý, voňavý recept a potěšte své děti či vnoučata dobrotou plnou vitamínů. Recept je variabilní, dávku můžete rozdělit na díly a do každého…
V míse vyšleháme med společně s vejci do pěny. Poté postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, pudinkový prášek a mandle. Vše řádně vymícháme na jemné…
Nejprve očistíme dýni, vyjmeme semínka, nastrouháme ji na jemnějším struhadle a mírně osolíme. Do mísy s dýní nastrouháme i jablka, která neloupeme. Přidáme cukr,…
Tvarohová zebra upoutá svým vzhledem na první pohled. Krásného mramorování dosáhnete prostým střídáním těsta ve formě. Vršek dortu můžete nechat jen tak, nebo ozdobit…
Připravíme těsto: smícháme všechny suroviny, kromě másla. Po smíchání přidáme i nasekané máslo, které zpracujeme se směsí a vytvoříme tak těsto. Pokud se moc sype,…
Z prvních ingrediencí vypracujeme tmavé těsto.Ukoulíme v dlaních kuličky( dělala jsem je po cca 12 g).Vyskládáme je na vymazaný nebo vystříkaný plech.Z ingrediencí na…
Listové těsto je velmi oblíbenou volbou při pečení moučníků. Jelikož se dá koupit hotové, ušetříte si práci s jeho přípravou. Toto listové těsto je proloženo piškoty,…
Úžasné mřížkové koláčky z listového těsta s tvarohovou i jablečnou náplní si zamilujete na první kousnutí. Jsou krásně křupavé a kombinace tvarohu a jablek se skořicí v…
Laskonky mají sice andělské vzezření, ale jejich chuť je velice hříšná. Křehoučké bílkové oválky s kokosem protřeme lahodným krémem s kávovou chutí a povrch dozdobíme…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Křehké a voňavé cukroví které se protlačí lisem na česnek do tvaru křehkých špagetek. Po upečení se mohou ozdobit polevou, čokoládou nebo sypat ozdobným máčkem.
Lehký piškotový korpus, sladkokyselé meruňky a jemná vrstva vanilkového pudinku – to je osvědčená kombinace, která nikdy nezklame. Tento jednoduchý a vláčný moučník je…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
Jemné sušenky vonící po másle a vanilce připravíme velmi snadno podle tohoto receptu. Použijeme rýžovou mouku, takže jsou bez lepku. Sušenky vykrájíme a ozdobíme podle…
Koláče z křehkého těsta jsou velmi oblíbené po celé generace. Nejčastěji se plní jablky, ale my pro vás máme kakaovou variaci s tvarohem. Tento koláč je zvenku křehký,…
Lahodné moučníky nemusíte péct vždy jen v troubě. Bezvadná je i příprava v tradiční remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a…