Ty nejlepší věnečky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po…
Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách najdeme.Švestky dáme do hrnce…
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
Kakaový moučník s velkou dávkou tvarohu, který je zdrojem vápníku pro zdravé kosti a zuby, bílkovin důležitých pro růst a plný vitamínů a minerálů. Vaše tělo to jistě…
Lahodná, rychlá a snadná buchta, která vzbudí vzpomínky na hanácké koláče. Není třeba nic odměřovat, jedná se o hrnkový recept. Náplň je tvarohovo-povidlová, díky tomu…
Zajímavá chuť rebarbory je ideální pro přípravu koláče. Tenké vláčné těsto pokryjeme sladkou tvarohovou náplní, která vyváží kyselost rebarborové vrstvy nad ní. Na…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Obrácený jablečný koláč už patří mezi klasické moučníky, nic překvapivého. Ale co když ho po upečení znovu obrátíme a doplníme pudinkovým krémem a strouhanou čokoládou?…
Z ingrediencí na těsto zpracujeme rukou drobenku. Těsto má být sypké, ale když ho zmáčknu, mělo by se k sobě spojit. Popřípadě přidat více másla.Formu vymažu máslem,…
Pečivo ve formě šneků ve slané i sladké formě získává stále větší oblibu. Zde je použito kynuté těsto s pudinkovou náplní, ochucené rozinkami namočenými v rumu. Pro děti…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Velmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Tvarohová náplň těsto zvláční a povidla mu dodají na pikantnosti. Pečení na plechu je velmi rychlé a…
Vejce, zloutek a cukr vyslehame do peny. Lehce vmichame hladkou mouku. Nalijeme na plech s pecicim papirem a peceme ve vyhrate troube. Uvarime puding a nechame…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
U nedělní poobědové kávy nesmí chybět sladká tečka v podobě lahodného moučníku. Vyzkoušejte skvělý listový koláč s ovocem a pudinkem, určitě jej nebudete péct naposledy.…
Křehoučký koláč s tvarohovou náplní a malinami vás překvapí svojí jednoduchostí a jemnou chutí. Moučník, který je velice snadný na přípravu, potěší každou návštěvu nebo…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…
Rádi by jste mlsali zdravěji? Je to snadné, můžete připravit drobenkový koláč ze špaldové mouky, která je snadno stravitelná a má nízký obsah lepku. Navíc má krásnou,…
Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 33 cm (nebo pekáček) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170…