Jemné domácí houskové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 391 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Máte chuť na sladký oběd nebo i skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co zkusit? Připomeňte si dětství a vyzkoušejte žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato bude…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je ten houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho…
Kynutý houskový knedlík je jako maturita pro mladé kuchařinky a často nejen pro ně. Přestože se jedná o jednoduchý recept, mnoho hospodyněk má z jejich přípravy strach.…
Porce mletého masa bohatě stačí k tomu, aby dodala spolu s kořením, sýrem a smetanou tomuto pokrmu skvělou chuť. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i naprostý…
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí, anebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési cheeseburgery po česku.
Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony…
Houskové knedlíky jsou klasikou naší kuchyně, ať už k výtečným omáčkám nebo poctivému guláši. Udělejte si vlastní nadýchaný knedlík a překvapte rodinu i blízké skvělou…
Patříme mezi hospodyňky, které nejí a nerady vaří knedlíky? Jenže manžel a děti je milují a my ty klasické vlastně ani neumíme. V tom případě je tu osvědčená záchrana v…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…
Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného…
Chystáte pohoštění na rodinnou oslavu nebo jen tak k posezení s přáteli? Jistě oceníte inspiraci na jednohubky, při jejichž přípravě můžete naplno využít svou kreativitu…
Podrobný postup pro úplné začátečníky, jak uspět hned napoprvé a připravit perfektní pečené kuře s nádivkou. Autorka kuchařských knih poradí, jak kuře upravit na pečení…
Honí vás mlsná na něco slaného, křupavého? Nebo musíte bleskově připravit něco k zakousnutí k dobrému pivu, protože se ohlásila nečekaná návštěva? Pokud máte pár…
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří…
Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…
Cibulová polévka je velice oblíbená napříč světem i když původ má prý ve Francii. Tuto krémovou, smetanovou vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás…
Kdo se bojí rozvařených knedlíků, může vyzkoušet tyto, které se vaří přímo v hrnečku o objemu 250 ml. Je nutné je dobře vymazat, aby šly dobře vyklopit. Pak je krájíme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami