Domácí sekana se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí sekaná je radost na talíři. Ať již ji připravíte klasicky, či podle našeho receptu se sýrem. Podávejte teplou s bramborovou přílohou, nebo vložte plátek mezi dva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí sekaná je radost na talíři. Ať již ji připravíte klasicky, či podle našeho receptu se sýrem. Podávejte teplou s bramborovou přílohou, nebo vložte plátek mezi dva…
Rychlá a velmi chutná večeře, na kterou zužitkujeme suroviny z lednice. Rohlíky potřeme česnekovým máslem a obložíme dle naší chuti. Vše zapečeme a je hotovo. Pečivo je…
Součástí nedělního obědu často bývá masový vývar se zeleninou a nudlemi. Pokud do něj připravíme také výborné a voňavé játrové knedlíčky, stane se tento vývar téměř…
Spousta hospodyněk si ráda ulehčí práci, i když chce tvořit domácí produkty. To platí i u těchto hrníčkových knedlíků. Vláčné, nadýchané a chutné knedlíky vyrobíte z…
Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně. Navíc domácí jsou nepřekonatelné. Nadýchané a vyjdou samozřejmě i levněji, než kupované. Podle tohoto receptu se povedou…
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, necháme změknout. Přidáme vejce, petrželku, sůl, pepř. Na pánvi rozpustíme máslo, osmažíme česnek, potom přidáme žampiony. Česnekovou…
Lehce nasládlá pomazánka z červené řepy dodá jednohubkám nejen krásnou barvu, ale i originální chuť. Skvěle se hodí na oslavy, pohoštění i jen tak, když je chuť na něco…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně…
Horácké knedlíky vařené v páře jsou jemné, měkké a hodí se nejen k pečeným masům. Při přípravě zužitkujete staré pečivo a vykouzlíte neotřelou přílohu, která vypadá…
Milujete knedlíky, ale s kynutým těstem si moc nerozumíte? Vyzkoušejte tento rychlý recept s kypřicím práškem. Navíc se obejdete bez vážení. Výsledek bude chutnat těm,…
- rohlíky nakrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme je dobře nasáknout. Mraženou zeleninu necháme rozmrazit. - Mezitím rozmícháme máslo se…
Dochází vám inspirace na nedělní oběd? Pak je tento recept přímo pro vás! Upečte k nedělnímu obědu pro celou rodinu tuto hovězí plec provoněnou provensálským kořením s…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
V jednoduchosti je krása a často ty nejjednodušší věci bývají nejlepší. Příkladem mohou být i tyto jednohubky. Přestože mohou působit chudě a obyčejně, jejich vyvážená…
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2…
Pekárna zvládne práci za vás – vy jen vložíte suroviny, necháte těsto vykynout a pak už si jen vytvarujete a uvaříte nadýchané houskové knedlíky. Jednoduchý způsob, jak…
Hledáte inspiraci na přípravu chutného, bezmasého oběda, který bude hotový ani ne za hodinu? Pak vyzkoušejte recept na dozlatova usmažené květákové karbanátky, které…
Do mísy vsypeme 3 hrnky hrubé mouky. Přidáme 4 větší špetky soli, rozklepneme 1 vajíčko. Přidáme kvasnice rozmíchané v hrnku vlažné vody a 1 pokrájený rohlík nebo housku…
Knedlíky kypřené práškem do pečiva jsou tužší než kynuté s kvasnicemi. Zase mají tu výhodu, že mohou být rychleji uvařené, protože nemusí kynout. Záleží na zvyklostech…
Malé kulaté rohlíkové knedlíky jsou rychle hotové a chutnají báječně. Dle chuti je můžete doplnit o bylinky, kostičky šunky, dušené houby, nebo třeba muškátový oříšek.…