Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je snadný na přípravu, působí však dojmem jídla, vhodného i pro slavnostní příležitost. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinovaná a poté podávaná v lahodné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept je snadný na přípravu, působí však dojmem jídla, vhodného i pro slavnostní příležitost. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinovaná a poté podávaná v lahodné…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Tento lahodný pokrm spojuje českou tradici s jednoduchostí moderní kuchyně. Díky aromatické marinádě získá ryba jedinečnou chuť, zatímco brambory krásně nasáklé šťávou,…
Maso nakrájíme na plátky a spolu s plátky česneku a lístky rozmarýnu vložíme do mísy. Opepříme a zalijeme olivovým olejem a bílým vínem. Přikryjeme a dáme na 2 dny do…
Nachystáme brambory – oloupeme je a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Dobře a stejnoměrně to jde robotem nebo plátkovacím struhadlem. (Brambory je třeba použít co…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu, obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní jehněčí pečeně. Koření, víno a…
Foaccia patří mezi pečivo, které snadno připravíme i doma. Zvlášť pak, když nám s jeho přípravou pomůže i domácí pekárna. Ta vymísí těsto, které necháme vykynout a před…
Pokud potřebujete připravit rychlý oběd, upečte si rybu na kuskusu. Ať už vyberete lososa nebo tresku, určitě si pochutnáte. Příprava je snadná a do 30 minut je jídlo na…
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky a opatrně rozklepeme do šířky. Osolíme a potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali hrubě drcený pepř - z mlýnku nebo z hmoždíře,…
Dobře upečené šťavnaté maso v celku je jednou ze zkušebních met začínajících kuchařů. Vyzkoušejte připravit špalík vepřového s mrkví a cibulí. Pokud se vám povede,…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Lososa osolíme, položíme na větší kus alobalu, zakapeme olivovým olejem, navrch položíme rozmarýn a kolečka citrónu. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Krůtí maso je jemné, velmi dobře stravitelné, málo tučné a vhodné i do diety. V tomto receptu najdete inspiraci na krůtí plátky, které ochutí a provoní rozmarýn s…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
Maso očistíme. V misce rozšleháme hořčici, citronovou kůru, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Marinádu naneseme na maso a necháme 30 minut…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si najemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Na pánvi…
Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…