Krůtí Samuraj
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…
Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…
Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm.Do…
Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř. V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme…
Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř. V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme…
Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové…
Sladké vánoční mlsání si můžou bez výčitek dopřát i ti, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Sádlová srdíčka z bezlepkové mouky, spojená lískooříškovou Nutellou a ozdobená…
Brněnské plněné kotlety potěší milovníky vepřového masa. Lahodné závitky plněné vaječnou náplní se šunkou a hráškem, potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i oči. Na…
Křupavé a nadýchané placky z bramborového těsta dozlatova usmažené na sádle jsou provoněné domácími škvarky, přidanými do těsta. Podáváme je jako chutnou přílohu, ale i…
Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Srnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku.Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme…
Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…
Šťavnaté karbanátky z mletého kuřecího masa a slaniny voní majoránkou a česnekem. Maso necháme přes noc odležet v lednici, takže se chutě krásně propojí. Pak už stačí…
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Maso lehce naklepeme.Z ostatních surovin uděláme marinádu. Do marinády naložíme maso(nejlépe na noc). Maso dáme na pekáček a přelijeme marinádou,na každý plátek…
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Maso nakrájíme na větší kousky, lehce osolíme a opepříme.Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme kmín, drobně nakrájenou cibuli a restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Každá kvalitní omáčka potřebuje silný, dobrý, tmavý základ z kořenové zeleniny, cibule a koření. Extrakurzy.cz vám přináší recept na univerzální základ, ze kterého pak…
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda…
Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…
Králičí maso je skvělé, pokud se při úpravě nevysuší. Aby se tomu tak nestalo, je skvělá volba doplnit králíka tučným kouskem vepřového. Získáte šťavnatou pečínku.…