Kořeněné muffinky s mrkví a pomerančovým rozvarem
Recept ještě nebyl hodnocenSuché ingredience smíchat, spojit a rozemnout rukama se strouhanou mrkví a bramborou. V kastrůlku smíchat šťavu z pomeranče s cukrem a svařit na sirup. Odstavit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suché ingredience smíchat, spojit a rozemnout rukama se strouhanou mrkví a bramborou. V kastrůlku smíchat šťavu z pomeranče s cukrem a svařit na sirup. Odstavit a…
Hladkou mouku smícháme s jedním práškem do pečiva, přidáme 50g krystalového cukru a dobře promícháme, aby se nám mouka spojila s kypřícím práškem. Poté přidáme 2 vejce…
Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že…
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem. Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne…
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe…
Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme…
Připravíme si 2 mísy, kdy v jedné smícháme ovesné vločky, hladkou mouku, sůl, skořici a prášek do pečiva a pořádně promícháme.V druhé misce vyšleháme vejce se změklým…
Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové…
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na…
Na velké desce semeleme plecko, smícháme ho se solí a trochou vody a do druhého dne uložíme do lednice. Laloky bez kůže pokrájíme na kostky, nasolíme a také uložíme do…
Další recept na rajskou omáčku, tentokrát ozvláštněný příchutí řapíkatého celeru. Rajskou omáčku milujeme všichni už od dětství a bude jen příjemné si vyzkoušet další…
Rýži propláchneme, scedíme a vsypeme do osolené vařící vody. Po uvaření zchladíme a necháme na cedníku důkladně okapat.Ostružiny vložíme do rendlíku, přidáme cukr,…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Léto se nese ve znamení bohaté ovocné úrody, Slunce, vody a ledového osvěžení. A u vody se můžete jednoduše osvěžit nanukem z třešní, které dozrály díky paprskům letního…
Maso nakrájíme na kostky (proužky) a dáme do mísy. Mírně osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibulku, na proužky nakrájené rajče, na drobné proužky nakrájené oloupané…
Vyšleháme vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté přidáme olej, mléko, jogurt.Přidáme všechny suché suroviny, které jsme smíchali dohromady. Nakonec vmícháme…
Jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle do hluboké pánve.Přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a dusíme dokud…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme…
V miske poriadne zmiešame mletý mak, med, jablká nastrúhané na hrubom strúhadle, kypriaci prášok a žĺtka zo 4 vajec.Z bielkov pripravíme sneh, ktorý pomaly vmiešavame do…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme. Přidáme tekuté suroviny a ušleháme ručním…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…