Mrkvový salát s pomerančem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Smícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm…
Konec léta bývá ve znamení ostružin a kromě pečených moučníků a taktéž různých zmrzlin a nanuků z nich můžete rodině připravit i osvěžující poháry dozdobené oslazenou…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…
Přirozeně sladká rajská omáčka, kde vám bude chybět k dokonalosti přidat na závěr jen troška cukru. Pokud držíte linii, nebo chcete uvařit zdravý oběd dětem, či vám…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou šťávou.Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření.Mléko rozšleháme s vejci…
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké.…
Sladký moučník po nedělním obědě prostě nesmí chybět. Vyzkoušejte skvělý jablečný koláč, s křupavou drobenkou, chutnající po kokosu a mandlích, na povrchu. Jeho příjemně…
Domácí sušenky připravíme velmi snadno a rychle. Všechny suroviny jen smícháme, vytvarujeme sušenky a upečeme. Sušenky krásně voní po skořici a díky ořechům a medu…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Jablka horizontálně rozřízneme, abychom viděli hvězdičky jádřince. Lžičkou vydlabeme jádřinec (ten vyhodíme) a potom po kouskách zbytek dužiny, aby vznikla mistička s 0…
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici…
Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky,…
Sladké knedlíky nemusí být vždy plněné ovocem. Stačí připravit jemné tvarohové těsto, vytvarovat jej do jednotlivých knedlíčků a uvařit. A to ovoce může být ve formě…
V naší tradiční kuchyni se s kynutým těstem pracuje velmi často. Připravíte z něj buchty, koláče, záviny, bábovky nebo jiné drobné pečivo. V tomto receptu tak najdete…
Perníkový koláč s třešněmi je lahodný dezert, který kombinuje bohatou chuť perníkového těsta s osvěžujícími třešněmi. Tento koláč přináší to nejlepší z tradiční…
Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná…
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Nanuky k parnému létu neodmyslitelně patří. Připravte s námi chladné osvěžení, na kterém si pochutnají děti i dospělí! Svěží chuť višní jemně doplňuje zakysaná smetana,…
Vyzkoušejte pro změnu na mlsandu tradiční španělskou cukrovinku. Turrón se obvykle připravuje na vánoční svátky, ale klidně ho zkuste i v létě.
Do 50 ml vlahého mléka dáme 1 lžičku cukru a nadrobíme droždí, zakryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.Rozehřejeme máslo, necháme stranou a do mísy na kynutí…