Americké lívance se skořicovým sirupem
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané lívance v kombinaci se sladkým sirupem zachutnají a potěší. Tento recept je ideální pro víkendová rána, kdy máte čas si snídani užít. Budou také dobrým nápadem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané lívance v kombinaci se sladkým sirupem zachutnají a potěší. Tento recept je ideální pro víkendová rána, kdy máte čas si snídani užít. Budou také dobrým nápadem…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat mnoha způsoby, ale měkké a šťavnaté hrušky s krátkou trvanlivostí je nejlepší zpracovat do povidel. Připravte si s námi tato…
Nejdříve vyšleháme máslo s cukrem. Šleháme tak 10 minut do nadýchanějšího krému, avšak cukr tam bude cítit. To je v pořádku.Dále přidáme do směsi vajíčka. Vše smíchám,…
Do prosáté mouky dáme cukr, sodu, kakao a koření a promícháme. Med rozehřejeme, necháme trochu zchladnout, vmícháme vejce a rum a vlažné vmícháme do mouky společně s…
Všechny přisady se ušlehají postupně dohromady a nakonec se dá mouka s kypřícím práškem nebo soda. Pak se těsto nalije vymaštěného pekáčku a dá se péci. Po upečení se…
Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno. V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev,…
V míse promícháme změklé máslo na kostičky, cukr, kokos, žloutky, rum. V misce vedle promísíme mouku,kakao,rýžovou krupičku, skořici a xantanovou gumu. Obojí smícháme a…
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Sladkokyselé ostružiny tomuto dortu dodají krásnou barvu a lahodnou chuť. Piškot ochucený skořicí a krém z mascarpone, žervé a ostružinové šťávy se dobře doplňují. Dort…
Rádi by jste mlsali zdravěji? Je to snadné, můžete připravit drobenkový koláč ze špaldové mouky, která je snadno stravitelná a má nízký obsah lepku. Navíc má krásnou,…
Chcete-li si dát něco sladkého, ale rádi se zdravě stravujete, vyzkoušejte koláč z žitné celozrnné mouky, slazený medem. Stačí smíchat všechny suroviny na těsto, nalít…
Čekáte návštěvu a přemýšlíte, čím ji pohostit? S tímto křehoučkým mřížkovým koláčem neuděláte chybu. Těsto je potřené makovou náplní a na ní jsou plátky jablek, vonící…
Domácí makový závin, poctivě naplněný a dobře propečený je skvělá volba pro snídani nebo svačinu. Hravě ho připravíte podle našeho receptu. Základní kynuté těsto a dobrá…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Marináda a maso: Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zázvor a česnek nastrouháme. V misce promícháme všechny suroviny a nakonec přidáme maso. Marinádu s masem…
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
Upéct jednoduchý jablkový závin z jogurtového těsta podle tohoto receptu zvládne opravdu každý. Na těsto postačí pár surovin. Závin naplníme klasicky jablky, skořicí,…
Kuličky bez cukru jsou zdravější variantou tradičního cukroví, které si zachová slavnostní chuť i vůni. Přirozeně oslazené sušeným ovocem nebo alternativními sladidly.…
Ovesné vločky spolu s ghí osmahnu na pánvi, aby se hezky rozvoněly. Pozor, nespálit! Pak přidám kokos, semínka, skořici a med.Těsto nechám v lednici odpočinout alespoň…