Sušená jablka

pelda Kuchařka: pelda

Bezmasá jídla 15 názorů

Suroviny

10 jablek
skořice
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřinců a krájíme na tenoučké plátky, pak je skládáme na plech, zasypeme skořicí a zakapeme citronovou šťávou. Sušíme v troubě asi hodinu, můžeme použít i domácí sušičku. Jablíčka se v zimě hodí:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušená jablka

  • Bubla Bubla(neregistrovaná)

    Mňam:-*

    Odpovědět

  • Macík Macík(neregistrovaný)

    sušená jablka jsou užasná,zkusím i rajčata:-

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    libi: ja by som ti poradila, ak máš možnosť - sušiť na radiátore - pri radiátore. Na horkovzduchu môžeš sušiť, nezabudni na veľmi nízku teplotu, varechu do dvierok a kontroluj...

    Odpovědět

  • libi libi(neregistrovaný)

    prosím o radu-nemám sušičku mohu sušit v troubě i na horký vzduch? Nemám s tím bohužel zkušenost.Bude doba sušení stejná jako v receptu?

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Já jsem do loňska sušila také na radiátorech, dělalo se tak u nás odjakživa. Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit. Nikdy jsme na jablka/hrušky nic nepřidávali, ale když je dávám do sušičky, namáčím je v citron.vodě a zachovají si super světlou barvu. Nestačím sušit, jak mizí pod rukama, ale pořád lepší zobat křížaly, než čokoládky;-)
    Nám lépe chutnají právě ze sušičky, protože na kamnech byly někdy moc tvrdé:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    To ráda věřím, že jsou lepší;-):-p, já, bohužel, nemám možnost porovnat.:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    naši na chalupě dělají křížaly každý rok stejně jako Irrenčin známý - na síta nad kamna rozprostřou plátky jablek, neoloupaná, neocukrovaná, prostě jen přírodní stav...a suší...jsou vynikající, nejlepší jsou pikantně nakyslé koženáče :-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Maris my je také děláme v sušičce, ale ty jeho jsou lepší nž naše:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Irrenko, já je tak dělám v sušičce a jsou výborná. Je mi jasné, že kamna jsou kamna, ale sušička stačí.:-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Mám známého který dělá vynikající jablíčka, suší nad kamny rozložené na síti, neloupe je ani nepokape citronem ani neposype skořicí.Je to chalupář, má kachlová kamna, takže se mu dobře suší a jsou skvělé:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    libuš nie som autorka, ale dovolím si odpovedať, nie je nutná ani škorica ani šťava. Narež jablká a rozložené daj sušiť;-)

    Odpovědět

  • libuš libuš(neregistrovaný)

    je nutná skořice a citronová šťáva?

    Odpovědět

  • Luxie Luxie

    Nakrájené plátky naklademe na plech pokrytý pečicím papírem. Sušíme zvolna v troubě s pootevřenými dvířky (vložíme vařečku), nejprve při asi 50-60 °C. Když se část vody odpaří a plátky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na 70 °C. Otočíme ovoce a dosušíme zase při 50 °C, až plátky budou suché tak, že přestanou být pružné.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jablíčka suším v zimě když se topí na radiatorech.Suší se dva dny. Taťka mě už kdysi dávno udělal na radiátory podlouhlá síta na kteých se báječně suší. Jo ještě bych chtěla říct že jablíčka nikdy neloupu.

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    ja bych potrebovala prosím vedet na kolika stupnich se to pece?

    Odpovědět

Tématické fráze: křížaly z jablek v sušičce sušení jablek sušení jablek v sušičce sušení jablek v troubě jak sušit jablka křížaly z jablek jak sušit jablka v sušičce křížaly z jablek v troubě jak se dělají křížaly jak susit jablka v troube křížaly v troubě sušení jablek v sušičce teplota sušíme jablka sušení křížal v troubě jak usušit jablka v troubě sušení křížal jak udělat křížaly z jablek křížaly v sušičce jak dlouho sušít jablka v sušičce jak udělat křížaly

Zapomněl/a jsem heslo