Nugátové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké rohlíčky z těsta, ovoněného skořicí a pomerančovou kůrou, po upečení plníme lahodným krémem z másla a Nutelly. Rohlíčky na závěr zdobíme tmavou a bílou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké rohlíčky z těsta, ovoněného skořicí a pomerančovou kůrou, po upečení plníme lahodným krémem z másla a Nutelly. Rohlíčky na závěr zdobíme tmavou a bílou…
Perníková vánoční hvězda doslova rozzáří váš sváteční stůl. Upečte ji den předem, perník díky náplni zvláční a chutě se krásně propojí. Podávejte jako sváteční dezert ke…
Nepečené cukroví připravujeme zejména ve tvaru kuliček. Odlišit další druh však můžeme v podobě kostek. Těsto z piškotů, sušeného ovoce, oříšků a másla vytvarujeme do…
Pokud chcete zkusit něco nového, připravte si tyhle trubičky plněné krémem z ricotty. Oproti jiným receptům se tyto trubičky nepečou, ale smaží ve vyšší vrstvě oleje,…
Jaselské dortíčky jsou malé, ale neodolatelné sladké kousky, které potěší svou křehkostí a bohatou chutí. Spojení jemného těsta a sladkého krému z nich dělá perfektní…
Nepečené kakaové kostky skvěle doplní kolekci vašeho vánočního cukroví. Příprava je velmi snadná a výsledkem jsou lahodné čokoládové kostičky, které chutí připomínají…
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravit je můžete i z kynutého těsta, plněné voňavou ořechovou nádivkou se špetkou skořice.…
Nepečené perníkové špičky vytvoříte snadno ze struhaného perníku, sušeného ovoce, ořechů a povidel. Cukroví je dokonale vláčné a ovoněné rumem a citronem. Nechte špičky…
Křehké těsto, kávový krém a čokoládová poleva, to jsou rohlíčky přímo určené pro milovníky kávy. Do krému použijte ideálně silné a kvalitní espresso. Jedině tak vás…
K Vánocům neodmyslitelně patří vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný, připravit ten domácí, není žádná velká věda. Koňak příjemně voní po rumu, skořici a vanilce a…
Připravte si domácí, krémovou čokoládu, která je plná kvalitního kakaa a voní po skořici. Hotovou můžete dozdobit šlehačkovou čepicí, dětem dát do hrníčku marshmallows a…
Pokud si rádi připravujete mrkvovou šťávu, vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak zužitkovat zbylou mrkvovou drť. Měkké bochánky chutnají skvěle, navíc neobsahují moc…
Vláčný piškot spojený pikantní marmeládou, potřený jablečno-pudinkovou směsí a ozdobený šlehačkovou čepicí posypanou skořicí či kakaem je lahůdkou, která bude beze…
Boží milosti jsou tradiční české velikonoční a masopustní cukroví. Z jednoduchého těsta vytvoříme různé tvary, které smažíme na sádle. Následně je pořádně vyválíme v…
Jablečné kroužky obalené v těstíčku a smažené na oleji chutnají skvěle. Navíc příprava tohoto dobrého dezertu nezabere moc času a vyjde na pár korun. Kroužky ozdobené…
Brownies jsou oblíbeným dezertem v anglosaských zemích, ale našly si již cestu i k tuzemským mlsalům. Při přípravě se základem z červené řepy se můžeme spolehnout na…
Zdobená nepečená kokosová vajíčka jsou lahodnou velikonoční pochoutkou, která potěší nejen chutí, ale i svým vzhledem. Kombinace jemného kokosu a sladké polevy nabízí…
Z kynutého těsta můžeme připravit nespočet druhů pečiva, koláčů a chuťovek. Vyzkoušejte s námi i tyto rohlíčky. Jsou plněné nádivkou z uvařených jablíček, ochucených…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Máte doma žitný chlebový kvásek a už nevíte, kam s jeho přebytky? Tahle úžasná voňavá čokoláda se stane elegantním řešením! Připravená je za chvilku, nevyžaduje kynutí.…
Vynikající linecký koláč s tvarohovou náplní a meruňkami si zamilujete od prvního sousta. Bohatá tvarohová náplň voní vanilkou a meruňky ji skvěle doplňují. Koláč vám…
Rebarbora je skvělou a osvěžující zeleninou, kterou používáme i do sladkých moučníků. Na nadýchaný korpus navrstvíme piškoty, které zalijeme rebarborovým pudinkem. Horní…