Zelné placky se škvarky
Recept ještě nebyl hodnocenZelí vymačkáme a nakrájíme. Přendáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín a nasekané škvarky. Přidáme rozpuštěné sádlo a zahustíme moukou.Připravíme plech s pečícím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí vymačkáme a nakrájíme. Přendáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín a nasekané škvarky. Přidáme rozpuštěné sádlo a zahustíme moukou.Připravíme plech s pečícím…
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se…
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených…
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží…
Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i…
Zemiaky (brambory) uvaríme v šupke.Zemiaky čistíme a prelisujeme. Pridáme hladkú múku a soľ. Vypracujeme cesto.Z cesta urobíme valček, ktorý rozdelíme na viac dielov. Z…
Škvarkové placky, které připravovaly naše babičky, si můžete připravit nejen v masopustním období. Placky, potřené sádlem, využijete jako přílohu k bramborové polévce,…
Uvařené vychladlé brambory najemno rozstrouháme, promícháme s moukou, vejcem a solí a vypracujeme těsto jako na knedlíky (na lokše). Rozdělíme na části, zpracujeme…
Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
Bramborové lokše se škvarky a brynzou jsou dokonalou ukázkou tradiční slovenské a české kuchyně. Měkké, zlatavé bramborové placky doplněné křupavými škvarky a jemně…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Zaděláme kvásek, nasekáme na jemno škvarky. Až kvásek vzejde, vše smícháme dohromady a necháme kynout cca 1 hod.Poté z vyváleného těsta na cca 1 cm vykrajujeme malým…
Bramborovou kaši dáme do misky, přidáme nasekané škvarky, rozetřený česnek, medvědí česnek, sůl, vejce. Směs promícháme, postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem…
K rhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (kromě škvarků) a vymísíme volnější těsto. Před dokončením vsypneme i celé škvarky a vpracujeme je také do těsta, které pak…
Pomazánka z čerstvých škvarků je lahůdka, která může směle konkurovat těm nejluxusnějším pomazánkám. Připravte ji, dochuťte solí, pepřem a nadrobno krájenou cibulkou. Na…
Do větší misky dáme mouku, osolíme, přidáme olej a za stálého míchání přiléváme vodu, až získáme těsto hustší než lívancové. Necháme odpočívat, aby mouka nasákla a zatím…
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme mleté škvarky, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, mléko a zpracujeme těsto.Dvě třetiny těsta rozválíme na plech (pečící…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto…
Škvarkové pagáčky jsou tradiční pečivo, pocházející ze Slovenska, které příjemně provoní vaši kuchyni. Jsou vláčné, křupavé a plné chuti, skvělé k pivu i na slavnostní…