Škvarková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánka z čerstvých škvarků je lahůdka, která může směle konkurovat těm nejluxusnějším pomazánkám. Připravte ji, dochuťte solí, pepřem a nadrobno krájenou cibulkou. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánka z čerstvých škvarků je lahůdka, která může směle konkurovat těm nejluxusnějším pomazánkám. Připravte ji, dochuťte solí, pepřem a nadrobno krájenou cibulkou. Na…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Chleba kyne 8 - 12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme…
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout.Z mouky,…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna.…
Těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Jako první do nádoby dáme vlažné mléko, vejce, vařené jemně nastrouhané brambory a pomleté nebo rozsekané škvarky. Dobře to…
Škvarkové cukroví je lahůdka, která spojuje tradiční českou kuchyni s jemnou sladkostí. Křehké a voňavé kousky s překvapivě lahodnou chutí škvarků jsou ideální pro…
Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.Mezitím smíchám všechny suché suroviny.Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu…
Kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby pekárny vlažné mléko, žloutek, olej, jemně nastrouhané brambory. Pak obě mouky smícháné se solí a…
Jednoduchá a rychlá pomazánka kterou zvládne každý. Krásně voňavá smažená cibulka, jemná chuť sádla a másla. Zkuste pro změnu bagetku s touto pomazánkou a čerstvou…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Dyňu očístíme a nastrúhame na hrubo. Škvarky dáme na panvicu opražiť ( ak sú veľmi suché, pridáme lyžicu masti ) a orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme…
Čerstvé domácí pečivo uvítá každý člen domácnosti. Máte-li rádi škvarky, můžete je zakomponovat do těchto pečených bulek. Na povrchu jsou křupavé, s posypem z kmínu a…
Škvarky můžeme zobat jen tak samostatně nebo je zakomponovat třeba do pečiva. Do kynutého těsta zapracujeme drobně pokrájené škvarky, vytvarujeme v malé placky a…
Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě…
Zaděláme kvásek, nasekáme na jemno škvarky. Až kvásek vzejde, vše smícháme dohromady a necháme kynout cca 1 hod.Poté z vyváleného těsta na cca 1 cm vykrajujeme malým…
Uvařené vychladlé brambory najemno rozstrouháme, promícháme s moukou, vejcem a solí a vypracujeme těsto jako na knedlíky (na lokše). Rozdělíme na části, zpracujeme…
Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou,…
Křehké škvarkové placky provoní vaši kuchyni a přímo lákají k ochutnání. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého přidáme sádlo, zakysanou smetanu a zahřáté škvarky.…
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto…
Škvarkové tyčinky jsou tak nějak správně křupavé, ale přitom vůbec ne tvrdé. Základní těsto je správně slané, takže není v kontrastu s hrubou solí na povrchu. Hodí se je…
V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách …