Vendulčiny škvarkové pagáčky
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí, mléka, cukru si připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidám teplé škvarky a vypracujeme těsto. Vyválíme, přeložíme a 3x opakujeme. Nakonec vyválíme na prst vysoké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z droždí, mléka, cukru si připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidám teplé škvarky a vypracujeme těsto. Vyválíme, přeložíme a 3x opakujeme. Nakonec vyválíme na prst vysoké…
Na jemném struhadle nastrouháme brambory. Vymačkáme vodu, kterou slijeme do hrnečku. Až se na dně usadí škrob, tak vodu vylijeme a škrob přidáme do směsi.Škvarky…
Mleté škvarky smícháme se sádlem, rozmačkaným česnekem, kmínem a přidáme bylinkovou sůl podle chuti.
Moravanku scedíme, feferonku vyhodíme, zbytek pomeleme na masovém strojku. Škvarky též pomeleme spolu s na čtvrtky nakrájenou cibulí.Přidáme hořčici, sůl, pepř a řádně…
Čerstvě vyškvařené, křupavé a voňavé škvarky zkombinujte s vejci, lahůdkovou cibulkou a hořčicí a získáte výbornou pomazánku, která zmizí během chvíle. Dochutit ji…
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Trvá to asi deset minut (podle velikosti).Smícháme sádlo s utřeným česnekem, paprikou a…
Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky (já měla 8, můžete si klidně rohlíky…
Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím na sádle orestujeme nasekané škvarky a přidáme drobně nakrájenou cibuli.Opečeme dozlatova, zalijeme mlékem a…
Zemiaky (brambory) uvaríme v šupke.Zemiaky čistíme a prelisujeme. Pridáme hladkú múku a soľ. Vypracujeme cesto.Z cesta urobíme valček, ktorý rozdelíme na viac dielov. Z…
Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, vajce, maslo a smotanu. Všetko som zmiesila i s vykysnutým kváskom a vypracovala nelepivé polotuhé cesto. Rozvaľkala…
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout.Z mouky,…
Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny…
Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Škvarky nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce,…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme trochu mléka, maličko promícháme na kašičku a necháme vzejít…
Suroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít.Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat…
Zelí propláchneme, pokud je moc kyselé, a dáme vařit. Ve větším hrnci dáme vařit vodu na noky. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, krupici a mouku. Tolik,…
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna.…
Voňavé zelné placky se škvarky jsou skvělé jako pohoštění pro přátele k vínu či pivu. Nejsou z kynutého těsta, díky tomu je jejich příprava velmi rychlá. Na závěr je…
Ze zelí vymačkáme vodu, čím více tím lépe. Vše smícháme a uděláme těsto. Sádlo doporučuji předem "rozpustit". Na válu rozválíme na co nejtenčí placku. Nakrájíme a…
Škvarky i se salámem umeleme, vejce nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme.Smícháme se změklým sádlem, dochutíme kečupem, hořčicí, pepřem a dosolíme (je-li třeba).
Na trošce sádla orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, smícháme se škvarky, dochutíme solí
Ze surovin vypracujeme těsto včetně 1/2 škvarků mletých a na závěr zapracujeme druhou 1/2 nemletých škvarků. Vyválíme cca 1 cm vysokou placku a vykrajujeme kolečkem na…
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…