Bramborové knedlíky plněné škvarky a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenPlněné bramborové knedlíky jsou lahůdkou, kterou nikdy neodmítneme, ať jsou plněné čímkoli. Směs škvarků a a hub je neodolatelná sama o sobě, což teprve, naplníme-li jí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plněné bramborové knedlíky jsou lahůdkou, kterou nikdy neodmítneme, ať jsou plněné čímkoli. Směs škvarků a a hub je neodolatelná sama o sobě, což teprve, naplníme-li jí…
Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou,…
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
Brambory nastrouháme, nebo rozšťoucháme a s moukou, krupičkou, vejcem a solí zaděláme těsto jako na knedlíky. Na pomoučněné utěrce vyválíme placku, posypeme strouhankou,…
Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z…
Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané se špetkou soli, na prášek roztlučené hřebíčky, zalijeme 2 až…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby pekárny vlažné mléko, žloutek, olej, jemně nastrouhané brambory. Pak obě mouky smícháné se solí a…
Na jemném struhadle nastrouháme brambory. Vymačkáme vodu, kterou slijeme do hrnečku. Až se na dně usadí škrob, tak vodu vylijeme a škrob přidáme do směsi.Škvarky…
Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny…
Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm.…
Tlačenku obalíme v trojobalu a smažíme jako řízky do zlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme se škvarkama, dochutíme solí. Posypeme smaženou cibulkou nebo podáváme s…
Preclíky navoněné škvarky, dozlatova upečené. Křupavé a ochucené směsí soli a máku. Přesně takové, které chcete ujídat z talíře při televizi nebo posezení s přáteli.…
Ze zelí vymačkáme vodu, čím více tím lépe. Vše smícháme a uděláme těsto. Sádlo doporučuji předem "rozpustit". Na válu rozválíme na co nejtenčí placku. Nakrájíme a…
Na trošce sádla orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, smícháme se škvarky, dochutíme solí
Všechny přísady smícháme, uhněteme těsto, musí být hezky vláčné. S mlékem pracujeme opatrně, přiléváme postupně, podle konzistence těsta. Může nám i zbýt či můžeme…
Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.Mezitím oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do…
Škvarkové bramborové placky jsou lahůdka. Lze je připravovat i na suché ploténce. Díky škvarkům a úpravě smažením ale nikdy dietní nebudou. Každopádně se připravte, že z…
Hanušky z Českého ráje se mohou směle zařadit mezi bramborové pokrmy, které v jiných krajích nazývané bramboráky, sejkory či vošouchy. Placičky voňavé po majoránce a…
Zlaté křupavé placky z kynutého těsta krásně voní a jsou tak dobré, že nejspíše zmizí chvíli po upečení. Škvarkové placky posypané kmínem a hrubozrnnou solí si můžeme…
Jednoduchá a rychlá pomazánka kterou zvládne každý. Krásně voňavá smažená cibulka, jemná chuť sádla a másla. Zkuste pro změnu bagetku s touto pomazánkou a čerstvou…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Zemiaky nastrúhame na jemno (ako na bramboráky), pridáme na kocky nakrájané rohlíky, údeninu, sekané škvarky, vajce a ochutíme prelisovaným cesnakom (nešetriť), soľou,…