Variace na houbové ragú
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmahneme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, podusíme doměkka, přidáme kmín. Nesolíme. Přidáme jidášovo ucho nakrájené na proužky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, podusíme doměkka, přidáme kmín. Nesolíme. Přidáme jidášovo ucho nakrájené na proužky…
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a potřeme hořčicí. Poklademe plátky slaniny, pevně stočíme a spíchneme párátky. Opečeme na oleji, trochu…
Plátky krkovičky nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a zprudka orestujeme na menším množství rozpáleného oleje. Přidáme na hrubší nudličky nakrájenou…
Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku. Opět zakryjeme…
Osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme pyré, osolíme, opepříme a dusíme.Zalijeme vývarem, přidáme rýži a bazalku a vaříme, než rýže změkne. Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky.…
Kuřecí řízek z jedné strany nařízneme a naklepeme. Na plátek vložíme dva kousky anglické slaniny a proužky tvrdého sýra. Osolíme a opepříme. Potom plátek přehneme a…
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme odkapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.Do mísy dáme…
Panenku nakrájíme na 1,5cm plátky, okořeníme barbecue kořením, lisovaným česnekem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme minimálně na na 12 hodin do ledničky…
Brambory oškrábeme a nakrájíme je na velmi tenká kolečka (asi 2 mm). Zapékací misku vytřeme máslem a naskládáme třetinu bramborových plátků tak, aby se vzájemně částečně…
Plátky naklepeme, potřeme pastou z práškového wasabi s vodou, doprostřed dáme kousek měkkého salámu a kousek plísňového sýra. Můžeme pro barvu přidat kousek červené nebo…
Nejprve v rozehřátém oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Kvásek vlijeme do mísy, kde máme zbylé suroviny na těsto - mouka, sůl, olej a jogurt a vypracujeme vláčné…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme suroviny na marinádu a maso naložíme. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Špecle uvaříme podle návodu.…
Panenku nařežeme na 4 cm silné kousky. Hřbetem ruky je lehce roztlačíme a naložíme do oleje s jedním rozetřeným česnekem. Necháme hodinku uležet.Slaninu omotáme kolem…
Plátky cukety a slaniny opečeme na grilovací pánvi. Slaninu jen krátce z jedné strany, aby se dala srolovat. Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanou nivou a paprikou na…
Libové maso z uvařeného kolena nameleme na masovém strojku do mísy společně se 150 g libové anglické slaniny. Postupně přidáme nastrouhaný křen (každý podle svojí chuti…
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme…
Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou. Zchladíme a oloupeme. Slaninu a cuketu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno.Na trošce oleje opečeme slaninu s…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.Smícháme mouku se…
Uděláme si sekanou,ochutíme podle sebe-já použila pepř a koření na vepřové maso-najemno cibuli a česnek,namočenou housku a žloutky.Nakonec sníh z bílků.Formu na malý…
Slaninu si nakrájíme na centimetrové proužky,cuketu ( neoloupanou) na asi 3mm kolečka,cibuli na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Vyšší hrnec na polévku si…
Nejdříve si do studené vody namočíme hříbky. Taky spaříme na nudličky (jako u zelí) nakrájenou kapustu, kterou po spaření ihned propláchneme ledovou vodou. Ve (nejlépe…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Tradiční gruzínské chačapuri: Placky, plněné sýrem, se staly rovnou národním pokrmem. Víte, jak na ně?
Jak na pečený dezert Aljaška se zmrzlinou? Tajemství úspěchu tkví ve správně vyšlehaném sněhu, pak je výsledek dokonalý
Na štíhlý pas platí pták! 3 snadné a chutné recepty z krůtího masa, díky kterým zhubnete