Grilovaný pstruh v alobalu

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

2 porce Grilování 14 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Na 2 porce:
2 pstruzi
máslo asi 50 g
česnek 2-4 stroužky nebo podle chuti
citrónová šťáva
trochu oleje nebo másla na potření alobalu
sůl
koření na ryby
anglická slanina nebo kousek na slabé plátky pokrájeného uzeného bůčku
alobal
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně velký stroužek na 1 na porci, menší třeba dva na každou rybku. dáme na chvíli do chladu, třeba i do mrazáku, pokud připravujeme ryby předem doma.

  2. Pak pstruhy oškrábeme, omyjeme a silně pokapeme citrónovou šťávou I v dutině břišní), posolíme (malinko více, ryby to potřebují) a posypeme zevně i uvnitř kořením na ryby. Připravíme slaninu a do boku ryby z obou stran uděláme 2-3 hlubší šikmé zářezy. Do břišního otvoru a do zářezů vložíme vždy přiměřeně velký kousek anglické slaniny a kousek ochuceného másla. To je vše .

  3. Pak už každou rybu jen položíme na olejem potřený kus alobalu, pečlivě zabalíme (aby nevytekla šťáva a grilujeme z každé strany asi 10-15 minut – podle velikosti ryb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Grilovaný pstruh v alobalu

  • Eja57 Eja57

    casino: pane vachmajstr, oni jsou hlava.... ale vážně, super důkaz, že pstruh JE šupinatá ryba:yes:
    A řadí se mezi lososovité...
    Ale nicméně i tak pstruhy ( není jen jeden) neškrábu a nikdy mne to ani nenapadlo, křupavá kůže a jemné maso uvnitř...

    Odpovědět

  • casino casino

    Pstruh má šupiny?
    Vezměme to od Adama:-)
    Nejen ortodoxní židé již tisíciletí mohou podle košer stravy konzumovat toliko ryby, které mají ŠUPINY, ploutve a jež se rozmnožují jikrami...
    No a protože existuje hafo receptů se pstruhem na židovský způsob, pak podle výše uvedeného je pstruh se ffší pravděpodobností ryba mající šupiny, že :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Lenunka: Přesně tak!!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    1974andrea: Pstruh má šupiny? :-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: vyjadrila som sa nepresne, sorry. Pstruh nepatri medzi supinate ryby, ale medzi ryby s redukovanym poctom supin. ;-) Takze ho ozaj netreba oskrabavat. :-K;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka:
    OT
    No, já jím rybu i proto, že jest cítit po rybě :-D

    tejaja:
    Nevím zda pstruh nepatří mezi šupinatce:-O ale šupinky má. Sice drobné, ale má je ;-)
    (také neodstraňuji, dělám na poměrně vysokém plameni. Maso křehké - nevysušené a "kožuch" dokřupava) :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    pstruh samozřejmě drobné šupinky má, ale není potřeba ho škrábat, protože jsou stravitelné. Pstruha je spíš potřeba odslizit, což někdo dělá tak, že ho prostě oškrábe nožem. Já ho posolím a otřu kuchyňskou papírovou utěrkou (ne těmi nejlevnějšími), opláchnu a je to. Ale opravdu ho někdo škrábe, v diskuzích na rybářských forech tvrdí, že kůže pak není tolik cítit rybinou a je chutnější, já to nezkoušela:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Kapor je supinac, preto sa supiny odstranujy, ale pstruh bepatri medzi supinate ryby, na kozi nema supiny, jeho koza vylucuje mazlavy hlien, ten sa umyje, ale nema supiny, takze niet co odstranovat.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    1974andrea: tak...třeba kapr je jasný. Ale pstruha také neškrábeme (jako Eja57) a ani jsem to u něj nikdy neslyšela, nečetla.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eja57: Vzhledem k tomu, že na rybě mám ráda dokřupava opečenou kůži, tak je taky zbavuju šupin. Pokud někdo peče ryby a pak celou kůži včetně šupin odstraní a nejí, pak chápu, proč neškrábat ( neočistit). Vy jíte ráda šupiny? Mně tam teda při jídle vadí ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: To každý podle svého, já dávám koření na ryby.:-8 :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MamlajdaD: jasně:-K
    Proto taky nekomentuji, proč na tak skvělou rybu jako je pstruh kromě citronu a česneku( a anglické slaniny) dávat koření na ryby....

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: To každý podle svého, já ho škrábu.:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Proč ŠKRÁBAT pstruha:-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo