Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenČočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Kuřecí maso je skvělé pro svou nenáročnou přípravu a krátkou tepelnou úpravu. Plátek z kuřecího prsa můžeme naplnit sýrem a zabalit do rolky. Tu obalíme slaninou a…
Bratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Mozzarellu nakrájíme na 8 dílků a dáme na hodinu marinovat do marinády z uvedených surovin.V troubě rozpálíme gril.Plátky slaniny položíme křížem (viz. fotopostup),…
Zelí je bohatým zdrojem probiotik a vlákniny. Zdravý zelný salát se sladkokyselým nálevem zvládne vykouzlit v pohodlí domova i úplný začátečník. Skvělá příloha k…
Plnění špačci jsou levnou a rychlou alternativou španělských ptáčků. Naplněním kvalitní klobásou a vytvořením chutné omáčky se jídlo stává daleko luxusnějším, než by se…
Nejprve na kousku másla osmažíme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené…
Na marinádu smícháme bylinky s olejem a pivem.Vepřové maso, česnekovou klobásu a slaninu pokrájíme na kostky, větší červenou papriku a cibuli pokrájíme na kousky. Vše…
Maso očistíme od blan a opláchneme vodou, osušíme, mírně naklepeme,potřeme tomatem z chipotles papriček (opravdu lehce), okořeníme, poklademe slaninou a zarolujeme …
1 cibuli restujeme na olivovém oleji přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min. Do masa si nařízneme kapsu a opatrně naklepeme. Kapsu osolíme,…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Pomalý hrnec je v kuchyni velkým pomocníkem. Díky jeho pomoci připravíte vždy krásně křehké a rozpadající se maso, které si zachová svoji šťavnatost. Neváhejte a potěšte…
Kapustu uvaříme v osolené vodě, vymačkáme a nadrobno posekáme nebo umeleme.Slaninu nakrájíme na kostičky, sýry nastrouháme nahrubo a vše smícháme s vejcem a strouhankou,…
Pokud budou mít v masně hezkou kližku, koupíme větší množství vcelku, než je uvedeno v surovinách. Doma si z ní vyřízneme krásný kus svalu, který použijeme na tento…
Do měkka podušená vepřová plec v lahodné omáčce s divokým kořením, slaninou, rajčaty a žampiony, zachutná jak s těstovinami, tak s knedlíkem či rýží. Pro milovníky…
Milovníci olomouckých tvarůžků zbystřete! Zapečená polévka, která voní česnekem a ukrývá v sobě nálož z aromatického sýra, bude přesně to pravé pro vás. Příprava netrvá…
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky (pokud máme velké mrkve, také).Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme zeleninu,…
Špagety jsou klasickým italským pokrmem. Tento jednoduchý recept spojuje několik základních ingrediencí. Výsledkem je krémová omáčka, která obaluje každou špagetu. Potom…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Jednoduché vařené taštičky s bramborovou náplní vyjdou na pár korun a chutnají báječně. Podáváme je posypané smaženou cibulkou a křupavou slaninou a ozdobené lžící…
Krůtí stehna omyjeme, osolíme,opepříme a posypeme hladkou moukou, vložíme si je na plech a orestujeme na oleji. Pak stehna vyndáme a na stejném oleji osmahneme krůtí…
Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře…