Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha
Recept ještě nebyl hodnocenPstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a…
Dochází vám inspirace na nedělní oběd? Pak je tento recept přímo pro vás! Upečte k nedělnímu obědu pro celou rodinu tuto hovězí plec provoněnou provensálským kořením s…
Dochází vám inspirace na nedělní oběd? Pak je tento recept přímo pro vás! Upečte k nedělnímu obědu pro celou rodinu tuto hovězí plec provoněnou provensálským kořením s…
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro…
Milovníci cibule jistě uvítají recept na přípravu cibulového zelí. Od hlávkového je téměř k nerozeznání a nejlépe se hodí k pečeným masům. Můžete vyzkoušet i variantu z…
Špenátové špagety se slaninou spojují svěží chuť listového špenátu s křupavou slaninou a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální recept na jednoduchý, ale výjimečně chutný…
Jednoduché vařené taštičky s bramborovou náplní vyjdou na pár korun a chutnají báječně. Podáváme je posypané smaženou cibulkou a křupavou slaninou a ozdobené lžící…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje svatomartinskou tradici a paletu chutí a vůní typických pro chladné podzimní období. Tento…
Připravit domácí spätzle je jednoduchá a levná záležitost, podávat je můžete jako rychlý oběd nebo vydatnou večeři. Vyzkoušejte zapečené spätzle se směsí čerstvých hub,…
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá.Nakrájíme na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi…
Maso si naložíme den předem do marinády.Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.Druhý den si připravíme pánev, na ní…
Nakrájené zelí společně s bramborami a kmínem vaříme do poloměkka ve vývaru. Přidáme mletý pepř a smetanu promíchanou s hladkou moukou a provaříme. Dochutíme solí,…
Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet. …
Karbanátky jsou velmi oblíbeným a tradičním pokrmem. Dají se připravit v různých variantách. V tomto receptu na vás čekají karbanátky z mleté vepřové plece a slaniny.…
Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to.…
Bramborové halušky, doplněné dozlatova uškvařenou slaninkou a klobásou, podávané s dušeným hlávkovým zelím, to je syté a chutné jídlo pro celou rodinu. Stačí pár surovin…
Kousky masa, cibule a barevné zeleniny se pečou společně v jednom pekáči, takže se chutě krásně propojí. Jednoduché jídlo bez zbytečné práce – stačí nakrájet, vložit do…
Vepřová kotleta pomalu pečená s kořenovou zeleninou a na závěr zjemněná smetanou je poctivé jídlo, které přispívá k domácí pohodě, ať už ve všední den, či v neděli.…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Dokřupava opečená topinka potřená česnekem s ostrou játrovou směsí a volským okem je výbornou a chutnou večeří. Směs jater a zeleniny ochutíme kečupem, hořčicí a chilli…
Pomalý hrnec je v kuchyni velkým pomocníkem. Díky jeho pomoci připravíte vždy krásně křehké a rozpadající se maso, které si zachová svoji šťavnatost. Neváhejte a potěšte…