Velikonoční kulajda
Recept ještě nebyl hodnocenKulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta.…
Čokoládové pralinky plněné výbornou arašídovo-čokoládovou náplní krásně vyniknou mezi velikonočním pohoštěním. Nebo je můžeme věnovat jako jedlý dárek. Příprava není…
Udělejte radost milovníkům čokolády o velikonočních svátcích a připravte čokoládové zajíčky, plné kokosové náplně. Příprava je složitější, ale dle velice podrobného…
K nedělnímu odpoledni patří šálek dobré kávy se sladkou tečkou za výborným obědem. Pokud hledáte inspiraci, tak vyzkoušejte tyto skvělé majonézové řezy, příjemně vonící…
Dobrá vaječná omeleta je klasická a oblíbená snídaně. Tentokrát ji připravíme s opečenými rajčaty a špenátovými listy. Do vaječné směsi pro lepší chuť vmícháme i trochu…
Velmi nápaditý dezert na velikonoční svátky, co pobaví děti i dospělé. Malé květináčky jsou vyplněny známými kakaovými sušenkami a krémem z Mascarpone, šlehačky a ovoce.…
Nadýchané muffiny připravíme velmi snadno. Navíc můžeme experimentovat a zkoušet různé příchutě. Vyzkoušejte například chuť tropického kandovaného ovoce v kombinaci s…
Koprová omáčka z kedluben je letní jídlo z nenáročných surovin a přesto plné chuti. Připravit si k němu můžeme přílohu z vařených brambor nebo ho podávat s pečivem.…
Pokud jste si doposud dokázali představit čekankové puky jen v salátu, tento recept bude pokoušet vaši kulinářskou mysl. Čekanka v kombinaci s kuřecími řízky, čerstvými…
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí je lahodné a syté jídlo, které spojuje jemnost bramborového těsta s křupavou brokolicí a voňavým sýrem. Tato jednoduchá, ale…
Zajímavou dobrotu z brambor připravíme snadno. Do zářezů v bramborách vložíme plátky anglické slaniny, v pekáčku je zalijeme sýrovo-smetanovou omáčkou a necháme zapéct.…
Ačkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
V pomalém hrnci můžeme připravit tuto jednoduchou, ale netradiční přílohu. Brambory smícháme s kousky slaniny, čerstvým špenátem a zalijeme smetanou. Na závěr na nich…
Vychutnejte si tuto lahodnou krémovou polévku z květáku a brokolice, která je díky smetaně opravdu jemná. Horká polévka, podávaná s proužky šunky, křupavými kostičkami…
Quiche je francouzský koláč z křehkého těsta. Chuťově neutrální těsto doplňuje výraznější náplň, kterou můžeme různě obměňovat. Tentokrát zvolíme náplň z pórku a…
Čerstvě upečený slaný koláč potěší všechny vaše strávníky. Kombinace sušené šunky, ementálu, chřestu a smetany vás příjemně přepraví svojí chutí. Tento koláč zajisté…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…
Zapečené špecle poslouží jako rychlá večeře z jednoho pekáčku, když se vám nechce zdlouhavě připravovat složitá jídla. Orestované kuřecí maso se žampiony, sušenou šunkou…
V této výborné polévce zužitkujeme ředkvičky včetně natě. Štiplavé ředkvičky zkombinujeme s aromatickým muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemníme vysokoprocentní…
Špagety patří k vděčným jídlům. Jsou rychle hotové a ve spojení například se žampiony, špenátem a smetanou i velice chutné. Bezmasé jídlo, jemuž dodává chuť uzené tofu a…
Vepřová líčka patří mezi oblíbenou surovinu. Doměkka podušená ve vývaru a portském víně je budeme tentokrát podávat s velmi netradiční přílohou. Tou bude květákové pyré…
Tato výborná polévka přinese jaro do vaší kuchyně. Díky bramborám je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, a libeček předá svou vůni. Díky…
Těstovinové trubičky cannelloni jsou perfektní k naplnění různými směsmi. Nemusíte je předvářet, stačí naplnit masovou směsí, vyskládat do pekáčku a zalít smetanou. Tyto…