Karamelové větrníky
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi výzvy, zejména ty kuchařské? Můžete s námi vyzkoušet větrníky z odpalovaného těsta, plněné nezbytným karamelovým krémem a šlehačkou. Hotové stačí jen posypat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi výzvy, zejména ty kuchařské? Můžete s námi vyzkoušet větrníky z odpalovaného těsta, plněné nezbytným karamelovým krémem a šlehačkou. Hotové stačí jen posypat…
Bábovka patří mezi klasiku českých moučníků. V tomto jednoduchém receptu najdete spojení křupavého máku, který udělá i krásnou strukturu v těstě, citronové šťávy a…
Inspirace na přípravu velikonočních vajíček, která jsou hotová během chvíle. Stačí do čokoládových vajíček udělat otvor a vzniklou dutinu vyplnit vyšlehanou šlehačkou.…
Kombinace banánu, karamelu a šlehačky, to je vskutku slavnostní propojení chutí. Vyzkoušejte tradiční dort Pavlova v tomto chutném pojetí. Křupavý bílkový základ je…
Kombinace banánu, karamelu a šlehačky, to je vskutku slavnostní propojení chutí. Vyzkoušejte tradiční dort Pavlova v tomto chutném pojetí. Křupavý bílkový základ je…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Výborného velikonočního beránka (nebo bábovku) připravíte z jednoduchého šlehačkového těsta, provoněného vanilkou. A pokud máte rádi rozinky, tento beránek je přesně pro…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Indiánky znají všichni jako oblíbené špičky, skládající se z bufleru, sněhového krému a čokoládové polevy. Vyzkoušejte je však připravit o trošku jinak, a to naplacato.…
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen…
Lahodný čokoládový dezert krásně voní kávou a rumem. Najdeme v něm i piškoty a šťavnaté mandarinky. Povrch dezertu ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Po vychladnutí si ho…
Nedělní oběd je i v dnešních dnech události, při které se schází celá rodina a připravují se slavnostnější pokrmy. Pokud vašim strávníkům připravíte šťavnaté hovězí maso…
Polévka s vařenými vejci a nastrouhanou mrkví je jednoduchá na přípravu a přesto tak chutná! Zjemněná smetanou a zahuštěná cibulovou jíškou. Při servírování můžete…
Jidášky jsou kynuté kousky tradičního velikonočního pečiva. Ať již pro koledníky, nebo ke kávě, či hrnečku kakaa, budou se hodit. Tvarování je jednoduché, hlavní je…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Šípková omáčka grate cull v jednodušší verzi skvěle doplní vaše zvěřinové menu. Krémová omáčka, jemně dochucená hřebíčkem, je díky smetaně sametově hebká. Skvěle chutná…
Tato jednoduchá a elegantní delikatesa je výborná nejen na chuť, ale také skvěle vypadá na stole jako součást studeného bufetu. Jemná a krémová naplň z nivy a dalších…
Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Sváteční kakaové řezy s kávovým krémem můžete podávat při každé slavnostní příležitosti. Zákusek jako z luxusní cukrárny si můžete připravit i doma. Podle podrobně…
Mandarinkové hromádky jsou nadýchané piškotové dezertíky doplněné jemnou šlehačkou a šťavnatými kousky mandarinek. Spojení lehkého těsta, smetanové hebkosti a svěžího…
Tuto zajímavou pomazánku ocení obzvláště milovníci hub. Žampiony v netradiční kombinaci s mandlemi a rozmarýnem chutnají skvěle. Pomazánku odlehčíme vyšlehanou smetanou,…
Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v…
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se…
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…