Špenátová omeleta s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenDobrá vaječná omeleta je klasická a oblíbená snídaně. Tentokrát ji připravíme s opečenými rajčaty a špenátovými listy. Do vaječné směsi pro lepší chuť vmícháme i trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobrá vaječná omeleta je klasická a oblíbená snídaně. Tentokrát ji připravíme s opečenými rajčaty a špenátovými listy. Do vaječné směsi pro lepší chuť vmícháme i trochu…
Tvarohové nanuky s kokosem jsou osvěžující letní dezert, který potěší svou krémovou konzistencí a jemnou chutí. Díky tvarohu, smetaně a kokosovému mléku jsou dokonale…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…
Nepečený smetanový dort s piškoty je skvělou volbou pro teplé dny. Osvěží, zasytí a potěší každého. Ovoce můžete použít podle chuti - skvělé jsou třeba jahody, borůvky…
Tato úprava hejka je jednoduchá, ale chuťově bohatá. Ryba se nejprve krátce opeče na másle, pak se dusí ve smetanové omáčce s žampiony a pórkem, které jí dodají jemnost…
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle.…
Tento lehký jahodový dort se skvěle hodí pro letní oslavy. Měkký korpus se zapečenými jahodami potřeme džemem, který provoníme likérem a celý dort nakonec ozdobíme…
Piškot, krém a jahody, to je kombinace, která nikdy nezklame. Zkuste si připravit tento skvělý dort, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Šlehačkovému krému…
Krásně barevný dort kombinuje svěží kiwi, sladké jahody, jemný smetanový krém a lehkou želatinu – vše bez pečení. Výsledkem je osvěžující dobrota, kterou lze hezky…
Dorty jsou zpravidla nedílnou součástí jakékoliv oslavy. Tento můžete připravit třeba dětem k vysvědčení a k oslavě začátku prázdnin. Je připraven z banánového…
Jemný, plný čokoládové chuti a bez pečení – tento dezert je snem každého milovníka čokolády. Kombinace rozpuštěné čokolády, smetany, medu, špetky kávy a skořice vytváří…
Sladké jahody, jemné piškoty nasáklé džusem a nadýchaná šlehačka s citronovou kůrou vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Tento dezert připravíte snadno a bez trouby,…
Bezlepkový nahý dort s pomerančovou příchutí je skvělou alternativou pro ty, kteří nemají čas na obmazání či potažení dortu nebo pro ty, kteří s pečením teprve začínají.…
Letní dort, který udělá velikou radost nejen dětem, nemusí být vůbec složitý. Vyšlehaný jemný krém z tvarohu a pomazánkového másla stačí proložit piškoty s ovocem a…
V horku vás spolehlivě ochladí porce lahodné zmrzliny. Pokud máte rádi osvěžující příchutě, máme pro vás recept na smetanovou zmrzlinu s citronovým krémem. Lemon curd…
Kuřecí stehna rozpůlíme, získáme tím 8 kousků. Kuřecí kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Na olivovém oleji na pánvi ze všech stran osmahneme a odložíme stranou.V…
Tato jednoduchá borůvková omáčka skvěle doplní ovocné knedlíky. Připravíte ji během chvilky vyšleháním z několika základních surovin. Potěšíte tak všechny, kteří se na…
Po dlouhém dni v lese přijde vhod poctivá polévka. Takovou snadno připravíte třeba z čerstvě nasbíraných hub. Kombinace máslové jíšky, podušených lesních hub, sýra a…
Zapékané těstoviny na různé způsoby jsou zkrátka sázka na jistotu. Chuťově výrazné lišky i sýr Grana Padano, k tomu jemná brokolice a smetana vytvářejí syté, ale přitom…
Záviny sladké i slané jsou oblíbeným pokrmem. Jednoduchý slaný závin tentokrát připravíme po úspěšném sběru lesních hříbků. Směs hub podušených se slaninou a cibulí…
Netradiční, ale překvapivě harmonická kombinace – jemně nakyslá houbová omáčka z aromatických lišek se smetanou a octem je podávaná s vláčným svítkem. Jídlo, které…
Další z tipů na rychlé jídlo. Těstoviny a jemná houbová omáčka s vinnou klobásou a výrazným parmazánem, to vše zjemněné smetanou, jsou ingredience, které v žádném…
Velmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být…
Listové těsto je skvělé svojí variabilitou, jelikož z něj můžeme upéct prakticky cokoliv. K Velikonocům tak můžeme připravit krásná plněná vajíčka. Dovnitř upečených…