Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Bazalkové pesto v tomto receptu se dokonale snoubí s vařenými těstovinami a smetanovou omáčkou se slaninou, česnekem a cibulí. Rychlovka, která si právem zaslouží místo…
Tyto zapečené brambory s kysaným zelím a mletým masem jsou lahodným jídlem z jednoho pekáčku, které je velmi jednoduché na přípravu, chutná báječně a jako bonus je…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Rychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě posypaná ovocem a korunovaná máslovou drobenkou zaplní velký plech a…
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného…
Pokud máte rádi tiramisu, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si tuhle lahodnou tiramisu roládu. Kávová směs s likérem dodává celému dezertu vynikající chuť…
Větrníky s křupavou krustou z drobenky, která je připravená z másla, hnědého cukru, mletých mandlí a mouky, jsou původem z Francie a získávají na popularitě. Na…
Dezert jak z luxusní cukrárny připravíte jen z několika dostupných surovin. Pudinkové řezy s výraznou marmeládou a kopcem šlehacky na křupavém listovém těšte nadchnou…
Maso lehce naklepeme a nařízneme okraje. Smícháme olej s česnekem a kořením. Necháme odležet, třeba do druhého dne.Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka z obou stran…
Z pórků použijeme jenom světlou část, kterou nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo a kolečka pórku na něm orestujeme…
Těsto: V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce a máslo. Rukama zpracujeme na hrudkovité těsto, podobné drobence. Těsto rovnoměrně…
Kuřecí maso, nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme v rozehřátém tuku.Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Po…
Nejprve si připravíme piškot: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh, ke kterému zašlenáme i žloutky. Na konec lehce vmícháme mouku a…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Šunkové rolky jsou spojovány s předkrmem při svatební hostině. Je ale velmi jednoduché si je udělat i doma, pokud na ně dostanete chuť. Nejlepší jsou s čerstvě…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
Tato omáčka je skvělá ke steakům, biftekům, ale i ke kuřecím nudličkám. Její příprava je přitom jednoduchá, rychlá a milovníkům pikantních jídel bude určitě chutnat.
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
Créme caramel je celosvětově známý dezert. Krém je připravený ze žloutků, smetany a cukru. Sekunduje mu jantarově zbarvený karamel, který je nejprve vespod zapékací…
Drobné dortíky plněné lahodným krémem a ozdobené čerstvými malinami zaujmou na první pohled. Krém je navíc díky limetce osvěžující a chutná skvěle. Zajímavou chuť mu…
Jemná tvarohová pomazánka s kousky šunkového salámu a jarní cibulkou. Výborná je s čerstvým chlebem a pochutnají si na ní jak děti, tak dospělí. Stačí umixovat všechny…