Květákový nákyp mojí maminky
Recept ještě nebyl hodnocenKvětákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout. …
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme. Nakonec na nejnižší otáčky všleháme…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme. Nakonec na nejnižší otáčky všleháme…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme. Nakonec na nejnižší otáčky všleháme…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Maso nasolíme a okořeníme. Do skleněné zapékací mísy dáme zelí, na kostičky nakrájený špek, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme. Poté…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Následně přilijeme mléko a olej. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně zašleháme do…
Tato omáčka je skvělá ke steakům, biftekům, ale i ke kuřecím nudličkám. Její příprava je přitom jednoduchá, rychlá a milovníkům pikantních jídel bude určitě chutnat.
Zapečené brambory jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle. Zkuste podle tohoto receptu zapéct brambory s vrstvami cibule a slaniny a vařené brokolice. Nakonec vše…
Tenkou vrstvu z karamelových sušenek potřeme jemným krémem z mascarpone a zakysané smetany, upečeme a na závěr potřeme vychladlým karamelem. Kromě karamelu dort lehce…
Oblíbené čokoládové sušenky plněné krémovou náplní můžeme použít na přípravu cupcakes. Jednu sušenku položíme na dno košíčku, zalijeme kakaovým těstem a po upečení…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
V Alsasku na slaný cibulový koláč se slaninou nedají dopustit. Nemusíte ale jezdit vůbec nikam, abyste si tuhle lahůdku mohli užít. Doporučujeme jako svačinu nebo večeři…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Pod názvem dudácká pomazánka se skrývá pomazánka z tvarohu, másla a mleté papriky, je hotová během chvíle, využijete ji tudíž jako rychlou svačinu nebo večeři.…
Zelná polévka s mlékem je lahodná a jemná varianta tradiční české zelňačky. Kombinace kyselého zelí, jemného mléka a koření vytváří vyvážený a hřejivý pokrm, který je…
Pokud máte rádi mrkvový dort, nabízíme vám recept na zdravější variantu bez přidaného cukru. Těsto je slazené pouze banánem a medem a místo mouky jsou použity mleté…
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Inspirace italskou kuchyní je u nás velmi oblíbená. Příkladem mohou být bramborové gnocchi, podávané s nudličkami restované vepřové panenky a plátky žampionů v krémové…
Krkovice pečená s kořenovou zeleninou je perfektním základem pro chutnou, smetanovou omáčku. Doplňte ji houskovým či bramborovým knedlíkem a pochutnejte si s celou…