Těstoviny s treskou a pepřem
Recept ještě nebyl hodnocenKrémové těstoviny s treskou a pepřem vykouzlíte do 30 minut. Netradiční kombinace tresky, citronového a zeleného pepře se nelekejte. Smetana a pomazánkové máslo vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémové těstoviny s treskou a pepřem vykouzlíte do 30 minut. Netradiční kombinace tresky, citronového a zeleného pepře se nelekejte. Smetana a pomazánkové máslo vše…
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Vlijeme na plech o…
Cibuli nakrájejte na kostičky a na trošce oleje ji nechte zesklovatět, přidejte máslo. Když se máslo rozpustí, přilijte smetanu, přisypte nasekanou bazalku. Omáčku…
Mini zákusky jsou vždy vítaným zpestřením při oslavách, návštěvách, nebo jen tak k nedělní kávě. Listové bublinky můžeme naplnit i pařížskou nebo karamelovou šlehačkou,…
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné,…
Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou…
Čokoládový dort, který se po upečení promazává meruňkovou marmeládou, připomíná slavný vídeňský Sacher. Těsto je krásně vláčné a plné čokolády – čím kvalitnější…
Vepřové kotlety s houbovou omáčkou jsou sázkou na jistotu, když máte chuť na poctivý, voňavý oběd. Sušené houby dodají omáčce výraznou chuť, ale skvěle poslouží i…
1.) Ananas oloupeme,nakrájíme na kostičky.V kastrolu svaříme půl dávky vody s cukrem a citronovou šťávou.Přidáme nakrájený ananas a dusíme doměkka.Ve zbylé vodě…
Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Žampiony nakrájíme na větší kousky a přidáme k cibuli.Ochutíme solí pepřem a kmínem. Podlijeme lehce vývarem a dusíme do…
Vyšleháme jednu smetanu s 1,5 lžící cukru. Potom přidáme cca 3 lžíce mletých ořechů (můžeme přidat i pár větších ořechů), zamícháme a dáme zmrazit.
6 žloutků utřeme se 6 lžícemi cukru, přidáme 2 lžíce oleje, mouku smíchanou s práškem a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme péct na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou…
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a…
Do misky dáme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, jemně nasekané obě cibule, rozmačkaný česnek a koření. Vše dobře promícháme a mokrýma rukama utvoříme cca 15-16…
V hrnci dáme vařit těstoviny dle návodu. Mezitím dáme také vařit nebo pudusit brokolici do změknutí. Než se udělají těstoviny a brokolice, nakrájíme řízky a na pánvi…
Nejdříve připravíme jablkovou náplň, aby vystydla. Jablka zbavíme jadřinců, na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou. Dáme do kastrůlku, přidáme cukr, skořici,…
Smažené holandské řízky jsou oblíbená klasika. Šťavnaté maso se sýrem chutná prostě skvěle. Tentokrát holandské řízky připravíme bez mouky a strouhanky a místo smažení…
Droždí rozdrobíme do misky, smícháme s troškou cukru a s trochou vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Přilijeme…
Velmi jednoduchý moučník, který na pohled vypadá efektně, se dá připravit během necelé hodiny. A to pouze z několika surovin. Po řádném vychlazení a dozdobení získáte…
Příprava této oblíbené cukrovinky je poměrně snadná. Stačí se držet postupu, vybavit se teploměrem a při přípravě dodržovat dané teploty. Výsledkem je báječné mlsání,…
Zelná polévka s mlékem je lahodná a jemná varianta tradiční české zelňačky. Kombinace kyselého zelí, jemného mléka a koření vytváří vyvážený a hřejivý pokrm, který je…
Pokud máte rádi smetanové omáčky, tento recept si zamilujete. Špikovaná vepřová plec na smetaně vám možná připomene svíčkovou, ale rozmarýn a kremžská hořčice dávají…
Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…