Špaldové ravioli s hráškovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenZ rozšlehaných vajec a mouky vytvořte pevné gumové těsto, které nechte půl hodinky odpočinout na lince. Množství mouky berte spíše orientačně, záleží na jejím typu i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z rozšlehaných vajec a mouky vytvořte pevné gumové těsto, které nechte půl hodinky odpočinout na lince. Množství mouky berte spíše orientačně, záleží na jejím typu i…
korpus : 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy o průměru 22 cm. 3. Pečeme asi 13 - 15 minut,…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme na pánvičku, dodáme sůl, pepř, koření na čínu, kurkumu, která dodá krásnou žlutou barvu. Pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec…
Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek a ořechy. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, kterou přeložíme do misky. Pak ji rozředíme smetanou, podle chuti přisolíme a můžeme…
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji…
Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme…
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za…
V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra. Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce. Opékáme asi 5…
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem a olejem do pěny, přidáme rum a vanilkovou esenci. Dále přidáme prosetou mouku s práškem…
Borůvky rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou. Dolijeme je do 350 ml vodou a vmícháme pudink. Tvaroh rozšleháme s cukrem, mlékem a pudinkem. Plech s vyšším…
Těsto: celá vejce vyšleháme s oběma cukry do husté pěny, opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva , vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme…
smetanu ke šlehání šleháme s cukrem až zhoustne, přidáme smetanové sýry Fénix, a šleháme do hladka.Do pekáče, nebo na tác vyskládáme piškoty, které jsme si namočily v…
Na oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě,…
Anglickou slaninu nakrájíme na maličké kostičky a na sucho smažíme na pánvi, aby pustila co nejvíc tuku a byla křupavá. Omastek pak slijeme a slaninu osušíme na…
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a nastříkáme kopečky na piškoty a vychladíme. Na polevu vymícháme vše dohromady (pozor na potravinářskou barvu - přidávejte velmi opatrně…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme osušené a osolené rybí filety. Vyjmeme je a uchováme v teple.Do pánve přilijeme smetanu, zašleháme hořčici, přidáme kapary, …
Smetanu ke šlehání vyšleháme, přidáme tvaroh ( já dala polotučný ) a podle potřeby cukr ( mě stačila 1 pol. lžíce ). Ovoce můžeme buď rozmixovat nebo nakrájet na malé…
Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte stranou. Želé si připravte podle návodu a nechte…
Cibulku oloupeme a pokrájíme na jemno. V tlakovém hrnci rozehřejeme trochu oleje (já používám olivový). Osmahneme cibulku a kostičky slaniny. Po jednom či dvou kusech,…
Rozpustíme máslo a houby posypané kmínem osmažíme do zlaté barvy. Pár pěkně opečených odložíme na ozdobu. Smetanu smícháme s hořčicí a přidáme k houbám. Chvíli necháme…
Vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce doměkka. Oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (protlačíme kolečkem na krájení brambor). Přidáme kolečka pórku, osolíme,…
Předehřejte troubu na 190°C. Natřete na dortovou formu tenkou vrstvu oleje. Rozmixujte grahamové sušenky a smíchejte je s cukrem a máslem. Roztřete mixturu ve formě a…
Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, na ní pak vykostěné maso z kuřete nakrájené na kousky. Zalijeme malým množstvím vody, přidáme pepř, sůl a necháme tak…
Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Rychlý štědrovečerní ovocný salát zvládnete připravit do 10 minut. Odlehčí jídelníček a výborně chutná
Holka u plotny radí: Jak na výborný retro ořechový dort? S pudinkovo-máslovým krémem a provoněný rumem chutná skvěle
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku