Smetanový řez s meruňkami z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenTĚSTO: bílky našleháme v sníh žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
TĚSTO: bílky našleháme v sníh žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh.…
Kuřecí nakrájíme na silnější kolečka, nebo kousky. Šunku nakrájíme také na kousky. Prsíčka vložíme do marinády a necháme nejméně 1 hodinu odležet (marinovat). Plátky…
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat, osolíme a opepříme (pozor na slanost uzeného masa)…
Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme česnek, mletou papriku, zázvor, chili, pepř a osolíme, necháme rozvonět zalijeme malým množstvím vody, dáme kuřecí maso a…
Očistenú tekvicu (dyňu) nakrájame na kocky a asi 10 min podusíme. Ak treba, podlejeme 2 lyžicami vody. Potom rozmixujeme a necháme prechladnúť.Kakaové keksy rozmixujeme…
Mleté maso rozdělíme na dva nestejné díly, do prvního - většího dílu - vmícháme umleté králičí maso, přidáme 2/3 mléka, pepř, 2 stroužky utřeného česneku, osolíme,…
Očištěné maso nakrájíme na plátky (2 řízky) a pak na nudličky. Jidášovo ucho namočíme do teplé vody, aby změklo a nabobtnalo. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Mrkev,…
Spracujeme suroviny na cesto a necháme 2 hodiny v chlade.Potom vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.Upečieme do ružova.Vychladnuté potrieme lekvárom a…
250gr polohrubé mouky,200gr moučkového cukru,6 vajec,6 lžic horké vody, prášek do pečiva,tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Moučkový cukr utřeme se 6…
Vypracujeme těsto vyválíme dvě placky,které dame na pečící papír 15-20 ninut pečeme horkou směs rozetřeme na druhou placku a pečeme 15-20 minut,z uvedených přisad…
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme…
Hovězí patří mezi oblíbené druhy mas. Protože si za něj připlatíme, objevuje se často na svátečních tabulích. Ochutnejte tuto nevšední úpravu s bezinkovou omáčkou,…
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky (nugety), posolíme a vetřeme 3 lžíce plnotučné hořčice a dáme uležet do lednice na cca 2 hodiny. Cibule nakrájíme na nudličky, a v…
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně…
Oškrábané brambory nastrouháme na jemno a chvíli necháme ustát.Mezitím nakrájíme slaninu a vyškvaříme ji.Po chvíli z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin a…
Králíka si naporcujeme a prosolíme a posypeme kmínem, do pekáče dáme trochu oleje, na něj dáme 1 nakrájenou cibuli s půlkou stroužků česneku na plátky a pak si…
V hlubší uzavíratelné nádobě si umícháme z uvedených surovin marinádu.Maso nakrájíme na kostičky zhruba 1cmx1cm a ostatní suroviny na velice drobno. Vše přidáme do…
Chuťovky, kterými potěšíte milovníky pikantního masa si připravíte podle našeho receptu. Ozdoba z těstoviny, chutná omáčka a bazalkové lístečky vytvoří roztomilý vzhled…
Chuťovky, kterými potěšíte milovníky pikantního masa si připravíte podle našeho receptu. Ozdoba z těstoviny, chutná omáčka a bazalkové lístečky vytvoří roztomilý vzhled…
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Poté obalíme v solamylu a…
Chuťovky, kterými potěšíte milovníky pikantního masa si připravíte podle našeho receptu. Ozdoba z těstoviny, chutná omáčka a bazalkové lístečky vytvoří roztomilý vzhled…
Třešně scedíme, dáme si trochu šťávy stranou. Přidáme celou skořici a lžíci cukru a necháme chvilku provařit, pak přidáme zbytek šťávy smíchané se solamylem.Necháme…
Zhotovení perníkového adventního svícnu je naprosto individuální záležitostí, je potřeba jen dostatek fantazie. Tu a spoustu trpělivosti pak vyžaduje také jeho zdobení.…