Šlehané masové kuličky s hořčicovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté a osušené maso (může být i tučnější) nameleme do misky. Přidáme solamyl, koření a dle potřeby, sůl, koupené koření je už slané. Přilijeme mléko a ručním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté a osušené maso (může být i tučnější) nameleme do misky. Přidáme solamyl, koření a dle potřeby, sůl, koupené koření je už slané. Přilijeme mléko a ručním…
TĚSTO: bílky našleháme v sníh žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh.…
TĚSTO: bílky našleháme v sníh žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh.…
Kuřecí nakrájíme na silnější kolečka, nebo kousky. Šunku nakrájíme také na kousky. Prsíčka vložíme do marinády a necháme nejméně 1 hodinu odležet (marinovat). Plátky…
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat, osolíme a opepříme (pozor na slanost uzeného masa)…
Napůl rozmrazené filé nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a škrabkou dále děláme slabé proužky. Pórek nakrájíme na kolečka. Papriku na proužky 3x2 cm. Houby nakrájíme…
Zapneme troubu na 170-180°C asi 90 minut před plánovaným podáváním. Z vykostěného stehna vytvoříme naříznutím plát, osolíme a okořeníme. Na připravený plát masa…
Očistenú tekvicu (dyňu) nakrájame na kocky a asi 10 min podusíme. Ak treba, podlejeme 2 lyžicami vody. Potom rozmixujeme a necháme prechladnúť.Kakaové keksy rozmixujeme…
Mleté maso rozdělíme na dva nestejné díly, do prvního - většího dílu - vmícháme umleté králičí maso, přidáme 2/3 mléka, pepř, 2 stroužky utřeného česneku, osolíme,…
Očištěné maso nakrájíme na plátky (2 řízky) a pak na nudličky. Jidášovo ucho namočíme do teplé vody, aby změklo a nabobtnalo. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Mrkev,…
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně pokrájeli.Přisypeme pokrájenou…
Jídla s vůní a chutí asijských přísad jsou velmi oblíbená nejen pro svoji rychlou přípravu. Vyladěná chuť, šťavnaté maso a křehká nerozvařená zelenina lákají k talíři…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Poté obalíme v solamylu a…
Třešně scedíme, dáme si trochu šťávy stranou. Přidáme celou skořici a lžíci cukru a necháme chvilku provařit, pak přidáme zbytek šťávy smíchané se solamylem.Necháme…
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vanilkový cukor a po jednom všľaháme žĺtky. Zapracujeme múku so solamylom. Cesto rozotrieme na plech a upečieme.Upečené…
Oškrábané brambory nastrouháme na jemno a chvíli necháme ustát.Mezitím nakrájíme slaninu a vyškvaříme ji.Po chvíli z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin a…
Korpus: vyšleháme žloutky s curkem do pěny, přidáme olej, mandlové aroma, vodu, promícháme, přidat mouku a prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 175 °C,…
Rybí filety si prořízneme na větší plátky. V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a…
orestujeme porek na oleji, přidáme na kostičky nakrájené tofu, přidáme rozmixovaná rajčata s česnekem, necháme chvilku prohřát, přidáme rajské pyré, okořeníme a po…
Fazole s hrachem si uvaříme ve slané vodě. Do jiného hrnce si dáme olej, na něm si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme mrkev, celer, kedlubnu, kapustu a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté…
Zhotovení perníkového adventního svícnu je naprosto individuální záležitostí, je potřeba jen dostatek fantazie. Tu a spoustu trpělivosti pak vyžaduje také jeho zdobení.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Je tu „suchej“ únor: S těmito nealkoholickými koktejly po původních verzích ani nevzdechnete
Znáte švédské koblížky semlor? Tuhle masopustní dobrotu s mandlovou náplní a vůní po kardamomu si zamilujete!
Zítra přijde Mikuláš. Přečtěte si, jak se slaví ve světě a připravte dětem medové certličky