Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 160 °C…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se rozvinuly chutě.…
Žloutky umícháme s medem a moučkovým cukrem, přidáme olej, koření jablka, mouku smíchanou s jedlou sodou, ořechy a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymaštěný a hrubou…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Olej smícháme v misce s citronovou šťávou, mletou paprikou, dáme maso a necháme pár hodin marinovat. Šalotky oloupeme a nakrájíme na…
Příprava dobré snídaně nemusí být nijak zdlouhavá. Kefírové banánové lívanečky s nektarinkou budou rychle hotové a vy si tak budete moct vychutnat sladké potěšení, které…
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…
Sójové kostky povaříme 10 minut ve vývaru s trochou sójové omáčky. Pokud není vývar dostatečně slaný, tak dosolíme.Mezitím připravíme těstíčko smícháním všech…
Bylinky / libeček, petrželka, rozmarýn a majoránka / nasekáme a smícháme se solí a pepřem. Maso smícháme s vejcem, přidáme směs z bylinek. Nakonec maso zahustíme…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Do horkého vývaru vyklopíme rajčatový protlak, přidáme promnutý tymián, do vařícího pak přidáme v trošce vody namočený solamyl a asi deset minut za občasného míchání…
Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu. Předehřejeme troubu na 170°C.Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu. Přidáme vlažné…
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru, česneku, citronové…
Uvaríme cestoviny na skus, tak, aby boli hotové pri dokončení mäsa.Mäso dáme do misky a pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kurkumy, korenie a soľ. Premiešame a necháme 2…
Světlý, voňavý, měkký a nadýchaný toustový chléb připravíme snadno v domácí pekárně. Chutná skvěle opečený a namazaný máslem, nebo ho můžeme použít pro přípravu chutných…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a Solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět…
Kuřecí maso umeleme nebo koupíme mleté, přidáme koření, česnek utřený nebo sušený, Solamyl a mléko. Vše dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu do druhého dne…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme, polovinu nakrájíme na tenká půlkolečka a druhou polovinu nasekáme nadrobno.Maso dáme do misky, přidáme nasekanou cibuli, harissu, sůl, pepř,…
Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Retro okénko: Metro dezert vznikl na oslavu podzemky a živil spartakiádní cvičence
Blíží se čas tuřínu: Uvařte si z něj třeba vydatnou staročeskou polévku dumlíkačku!