Rychlý ovocný salát
Recept ještě nebyl hodnocenOvoce nakrájíme na kostičky, přidáme ořechy a mandle.Pokapeme citronovou šťávou a zamícháme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovoce nakrájíme na kostičky, přidáme ořechy a mandle.Pokapeme citronovou šťávou a zamícháme.
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut…
Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme,…
Uvařenou oloupanou řepu nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme najemno nastrouhaný křen a promícháme. Necháme hodinu odležet v ledničce.Smetanu smícháme se solí,…
Uvařenou oloupanou řepu nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme najemno nastrouhaný křen a promícháme. Necháme hodinu odležet v ledničce.Smetanu smícháme se solí,…
Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa. Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit. Přidáme nasekané…
Formu na mufiny vyložíme potravinářskou folií (viz foto). Sušenky rozmixujeme, nebo rozdrtíme válečkem, přidáme změklé máslo, kokos, kakao a vypracujeme hmotu, kterou…
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev.…
Troubu rozehřejte na 180 °C.Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou…
Suroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nastrouhanou cibuli, okurky a 3 vejce. Další 3 vejce ponecháme na ozdobu…
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…
Osvěžující, smetanovou zmrzlinu ocení během horkých letních dnů všichni členové rodiny. Nejen, že vás zchladí, zažene chuť na sladké a potěší vaše chuťové pohárky, díky…
Parný letní den vám jistě zpříjemní tato vynikající smetanová zmrzlina s příchutí kokosu. Její příprava je velmi snadná. Zmrzlina je výborná jak samotná, tak jako…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Rukolu omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce na saláty.Fazole propláchneme a necháme okapat.Připravíme zálivku našleháním všech surovin.Rukolu dáme k fazolím, přidáme…
Zeleninu nakrájíme, smícháme a dochutíme. Necháme alespoň hodinku uležet.Balkánský sýr nakrájíme na kousky a sypeme na salát.
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude…
Citronové cukroví je vždy osvěžujícím kouskem mezi ostatními druhy cukroví. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Po upečení pak můžeme vykrájené tvary slepovat…
Honí vás mlsná a přitom byste si dali něco opravdu osvěžujícího? Vyzkoušejte tuto sladkokyselou nádheru do skleničky. Nadýchaná žloutková pěna s citronem, máslem a…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…