Tvarohový dort - nepečený
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý nepečený tvarohový dort s ovocem, nazdobený šlehačkou, potěší nejen vaši děti. Základ tvoří piškoty, tvarohová náplň s ovocem a na závěr želatinová vrstva.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý nepečený tvarohový dort s ovocem, nazdobený šlehačkou, potěší nejen vaši děti. Základ tvoří piškoty, tvarohová náplň s ovocem a na závěr želatinová vrstva.…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť? Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek.…
Květák je zelenina s mnoha možnostmi úpravy. Provoněný slaninou, kořením a česnekem, upečený spolu s bramborami v jednom pekáčku je jednoduchá záležitost. Výsledkem bude…
Zajímavou kyselkavou chuť rebarbory v tomto receptu zvýrazníte intenzivní a aromatickou chutí zázvoru. Díky této kombinaci vznikne lehce pikantní a osvěžující marmeláda,…
Velmi jednoduchý a na přípravu snadný recept na pikantní pochoutku, která vás postaví na nohy. Kombinace zdravé červené řepy a strouhaného křenu v množství "co kdo snese…
Kuřecí prsa jsou libová, zároveň trochu suchá a chuťově nevýrazná. Co s nimi, když nechcete dělat řízky ani omáčku? Variantou mohou být jednoduché šťavnaté roládky se…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Miluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé…
Červenou řepu okrájíme a nastrouháme najemno. Přidáme 3 vejce, olej, cukr, ořechy, kakao a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto - jde to krásně vařečkou.Koláčovou…
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude…
Hrnkový recept bez vážení vám nabízí snadnou variantu mrkvového dortu s ořechy. Mrkev dodá moučníku vláčnost, ořechy předají svou typickou chuť. Pokud použijete…
Naporcované kuře osolíme, narovnáme do pekáče, poklademe máslem, podlijeme sklenkou vody a déme péct. Do kastrůlku dáme šálek cibule, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř,…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Vše smícháme dohromady a necháme důkladně vychladit. Vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut.Hotový sorbet ihned podáváme.Kdo…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
I zdánlivě obyčejné krokety můžou být skvělým chuťovým zážitkem. Krokety z brambor a květáku, se smaženou cibulí a slaninou, podávané s hebkou holandskou omáčkou a…
Kelímky s bílým jogurtem vylijeme do nějaké mističky.Přidáme pár kapek citronové šťávy, kapku olivového oleje a promícháme. Dále přidáme najemno nasekaný kopr a…
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob - neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Slané ukrajinské buchty pampušky jsou vynikající jako příloha. Dělají se podobně jako české buchty
Jak připravit nejoblíbenější knedlíčky do polévky: Představujeme nejlepší recepty na knedlíčky játrové, sýrové, drožďové i krupicové
Sladký a voňavý trdelník z ohniště. Dokonalý způsob, jak dětem zpestřit první víkend školního roku