Švestková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Luxusní chuťovkou je tatarák z opravdu čerstvého lososa. Připravte ho podle našeho jednoduchého receptu, doplňte toustem a posypte opraženým sezamem. Bude to opravdu…
Čeká vás rodinná oslava? Firemní večírek nebo jen setkání s milými přáteli? A chcete se blýsknout výborným moučníkem? Právě jste ho objevili. Možná se zdá na pohled…
Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku promícháme v míse, pak přidáme vlažné mléko smíchané s medem, vejce, rum, citronovou šťávu i kůru, olej a promícháme, nakonec…
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou…
Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou…
Bůček není zrovna prototypem zdravého stravování, kromě masa obsahuje i dost tuku, ale právě ten dělá skvělou chuť. V pikantní marinádě s chilli a pomalu pečený je…
Steak z tuňáka je delikátní maso, které si zaslouží jen krátkou tepelnou úpravu a citlivé dochucení. S citronovo-hořčičnou omáčkou chutná toto rybí maso výborně. Při…
Srnčí svíčková je skutečná delikatesa, která potěší nejen milovníky zvěřiny. Lahodné a křehké maso má plnou a zároveň jemnou chuť. Vyzkoušejte ji připravit sami a…
Domácí gyros není žádná věda. Šťavnaté kuřecí maso naložené v jogurtové marinádě s bylinkami vás přenese rovnou na středomořskou dovolenou. Podávejte ho s domácím…
Domácí gyros není žádná věda. Šťavnaté kuřecí maso naložené v jogurtové marinádě s bylinkami vás přenese rovnou na středomořskou dovolenou. Podávejte ho s domácím…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Velmi oblíbená forma podávání surimi - nebo-li krabích tyčinek. Salát se hodí na plátky veky nebo jako sytý svačinový. Levná alternativa skutečného salátu z humrů.…
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou.…
Děti se shánějí po sladkém a vy jste zapomněli koupit něco na zub? Máme tu skvělý recept na zdravější mlsání. Jablečný kompot ovoněný skořicí a hřebíčkem vás vrátí…
Toto je jeden z nejchutnějších kousků drobného pečiva, které jsou vděčné při jakékoliv příležitosti. Sladké těsto a pikantní citronová poleva přijdou vždy k chuti. Na…
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky.Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje.Když je olej rozpálený, orestujeme na něm kuřecí kousky, které podle…
Připravit zvěřinu je mnohdy výzva. S naším receptem to však může zvládnout každý. Dančí prošpikovanou kýtu podusíme se zeleninou a kořením, z čehož následně připravíme…
V době lovecké sezóny se nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu. S…