Steak z tuňáka na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenPodle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
1. Oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, délka hranolek podle brambor, tloušťka 1,5 cm. Poté řádně propláchneme studenou vodou (zbavíme škrobu). 2. Hrnec naplníme…
Brambory nastrouháme a smícháme s vejcem a moukou v hustší těsto, které protlačíme přes síto na halušky do vroucí vody osolené hrubozrnnou solí (aspoň 1 vrchovatá lžíce)…
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Dáme si vařit drobněji nakrájené brambory a než budou měkké, tak si připravíme rybí filé a zeleninu.Filé které jsme nechali lehce povolit - rozmrazit, osolíme, malinko…
Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné…
Příprava avokádového "pesta" je velice jednoduchá. Do mixéru vhodíme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí. Pesto nakonec smícháme s…
Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.Přidáme sůl a společně…
Steak osolíme, opepříme, zprudka opečeme na pánvi, z každé strany 6 minut, a dáme dopéct do trouby na 15 minut na 220°C. Pak zabalíme do alobalu a necháme odpočinout…
Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě…
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. Posypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem. Do pánve dáme rozpustit máslo…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca…
Lilek nakrájíme na silnější kolečka, posypeme solí a dáme vypotit. Potom dobře opláchneme, osušíme a dáme na vyložený peč. papírem plech. Potřeme troškou oleje a dáme je…
Tento italský chléb je typickou ukázkou lehké středomořské kuchyně, která stále častěji proniká i k nám. A k této kuchyni neodmyslitelně patří bylinky nebo je nahradí…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem…
Do mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk, nastrouhanou nivu, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odležet. Potom rozválíme, …
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Celer očistíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky a ty nakrájíme na hranolky. Smícháme tatarku, majonézu, obě papriky, pepř a česnek. Hranolky pořádně směsí obalíme a…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby pekárny vlažné mléko, žloutek, olej, jemně nastrouhané brambory. Pak obě mouky smícháné se solí a…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný celer: Naložený do té správné marinády nahradí dokonce steaky, před přípravou je vhodné ho krátce předvařit
Retro okénko: Vzpomínáte na Burizony? Poradíme, jak z nich vyrobit luxusní dezert
Poctivé kynuté lívance jako od babičky: Podle receptu od Santnerky jsou úžasně nadýchané a vždycky se povedou