Pivní polévka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenDo piva smícháného s vodou dáme 20 dkg staršího chleba nakrájeného na kostičky a necháme 1 - 2 hodiny máčet. Pivní základ vaříme asi 20 minut a rozvařený chleb…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do piva smícháného s vodou dáme 20 dkg staršího chleba nakrájeného na kostičky a necháme 1 - 2 hodiny máčet. Pivní základ vaříme asi 20 minut a rozvařený chleb…
Poctivá polévka z vývaru z vepřových nebo hovězích kostí je doplněná lesními houbami, černým pivem a zahuštěná strouhaným tvrdým chlebem. Lehkou pikantnost dodává zázvor…
Očištěné houby pokrájíme na plátky, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Sekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby a na proužky nakrájenou papriku. Osolíme,…
Polévka, která vyniká výraznou kyselou chutí a sytostí. Kombinace masa, zeleniny a kysaného zelí zaručuje, že skvěle zahřeje a poslouží s pečivem jako vydatný oběd nebo…
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme na proužky pokrájenou kapustu, namočené houby, rajský protlak, těstoviny, sladkou papriku a osolíme. jakmile je vše…
Hledáte způsob, jak zužitkovat starý chléb? Připravte chlebovou polévku. Když do ní přidáte hrst sušených hub, kousek slaniny a nasekanou pažitku, získáté chutnou a…
Na oleji zpěníme cibuli, doplníme ji strouhankou a osmažíme. Pak na strouhanku rozklepneme vejce, za stálého míchání necháme ztuhnout, zalijeme vývarem, dochutíme…
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šunku, cibuli a česnek a do zlatova usmažíme. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, zelí, pórek a smažíme další asi 2 minuty. Pak přidáme…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Vývar nebo vodu scezenou z brambor přivedeme k varu, pokud je třeba tak osolíme a do vařícího vývaru vlijeme rozšlehané vejce, opatrně mícháme, až se vejce srazí.…
Rozkrájená játra opečeme asi 4 minuty.Cibuli rozkrájíme na větší nudličky a zpěníme na másle. Horká játra obalíme v cibuli a osolíme.Hotová obložíme rajčaty, paprikami a…
Zhruba v půlce března začíná sezóna bylinky typické pro jarní dny - medvědího česneku. Tuto aromatickou bylinku jemně česnekové chuti v kuchyni zužitkujete ve spoustě…
Vychutnejte si lahodné krémové špaldoto ochucené aromatickým medvědím česnekem. Připravíte ho ze špaldových krup, které jsou oproti ječným kroupám snadněji stravitelné,…
Smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji nemají příliš v lásce. Připravíme hned dva druhy - brokolicové a mrkvové. Placičky podáváme s…
Smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji nemají příliš v lásce. Připravíme hned dva druhy - brokolicové a mrkvové. Placičky podáváme s…
Po vánočním a silvestrovském hodování je třeba trochu odlehčit jídelníček a usmířit si tak tělo, kterému jsme dali zabrat. Salát z mrkve a uvařených vajec, promíchaný s…
Pečená kachní stehna jsou skvělou volbou pro sváteční oběd. Nemusíme je vždy podávat jen se zelím, výborně chutnají i s pestrou směsí podzimní zeleniny, kterou stačí…
Dýně získá pečením lahodnou chuť a navíc krásně voní po česneku a šalvěji. Jako přílohu použijeme polentu, kterou také krátce zapečeme. Vše zasypeme parmazánem a můžeme…
Tento recept spojuje křehkou chuť cukety s křupavou slaninou a jemným vajíčkem, pro vaší zdravou a zároveň sytou snídani nebo lehkou večeři. Potěší nejen vaše chuťové…
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování.…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Maso z kuřecích stehen se díky své šťavnatosti těší veliké oblibě. Vykostěná stehna můžete připravit třeba na kari s restovanou cuketou a výpekem, dochuceným…
Maso z kuřecích stehen se díky své šťavnatosti těší veliké oblibě. Vykostěná stehna můžete připravit třeba na kari s restovanou cuketou a výpekem, dochuceným…