

Vaječná rýže nebo tarhoňa
Suroviny 2 porce
- 1 velká cibule
- sádlo nebo máslo
- 150 g uzeného masa nebo zauzené šunky
- cca 400 g vařené rýže nebo tarhoni
- 5 rozšlehaných vajec
- sůl
- pepř mletý
- Dle chuti můžeme přidat:
- česnek
- posekané bylinky
- mletá paprika, drcený kmín
- tvrdý sýr na kostičky pokrájený (uzený, Gouda...)
Postup přípravy receptu
Na plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku. Dle chuti opepříme, případně dle chuti dokořeníme nebo přidáme drcený česnek, bylinky (tymián...) a ještě krátce smažíme.
Uvařenou rýži / tarhoňu přisypeme do připravené směsi, necháme prohřát a vlijeme mírně osolená vejce, která necháme v rýži srazit / ztuhnout. Pokud chceme, můžeme do horké směsi v této fázi přidat hrst pokrájeného sýru, který teplem povolí. Dle chuti osolíme nebo opepříme a můžeme podávat.
Na talířích můžeme dozdobit posekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vaječná rýže nebo tarhoňa
-
Eja57: maris: ...jj, je to dobrota a hlavně rychlovka
vejce zvlášť nesmažím, je to zbytečné, v tomto případě nejsou rozčvachtaná jako třeba v leču, kdy je osmažím extra
-
Rýže s vejci je moc dobrá, dovolila jsem si dát do podobných ještě se špenátem, ale vždycky dělám vajíčka zvlášť a nakonec je s rýží jen promíchám.
-
By mi chutnalo
...ona ta rýže s vejci sice vypadá podivně, ale je to moc dobré, občas dělávám když zbyde rýže, zpejchnutá cibulka, dobře okořenit...i třeba jako příloha k minutkovému kuřecímu prsu....kdo nezná, doporučuji vyzkoušet