

Slaný závin (pizza, špenát)
Suroviny
- Špenátový závin:
- 1 listové těsto
- mražené špenátové listy
- česnek
- sůl
- 1 Mozzarella
- 200 g Goudy
- 2 vejce
- olej
- cibule
- Pizza závin:
- 1 listové těsto
- podle chuti salám (šunka, Vysočina....)
- 2 bal. plátkového Eidamu
- 1 rajský protlak
- Pizza koření
- 1 vejce
- 2 nožičky libovolných párků
Postup přípravy receptu
Špenátový závin: na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme špenátové listy a chvilku restujeme. Přidáme česnek (já dala 3 stroužky) a osolíme. Když je špenát rozmrzlý, tak přidáme jedno vejce, necháme zchladnout. Vyválíme listové těsto, na které klademe špenát, na něj na kolečka nakrájenou Mozzarellu a nastrouhanou Goudu. Listové těsto zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min. na 180° C.
Pizza závin: listové těsto vyválíme a potřeme rajským protlakem, který následně posypeme Pizza kořením. Klademe plátky salámu a sýru. Doprostřed vyskládáme párky a na ně další plátky sýru. Zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min na 180° C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slaný závin (pizza, špenát)
-
Dajda: Souhlasím s tebou. Sara12 vlastně odpověděla za mně. Hlavně ať z dobrého receptu smázne ty Javoříčské párky, stačí napsat jen kvalitní párky podle vlastního výběru. Javoříčské párky chutnají, ale asi jen díky nějakých chemickým udělátkům, (kterých je i v ostatních uzeninách plno), a já mám na ně asi úchylku, když je někde v receptu najdu, vidím červeně.
Ale už to nebudu komentovat, na mou duši, na psí uši!
Obě vás moc zdravím!
-
Dajda: Se slaninou je též výborný
Čím jednodušší, tím lepší.
-
MamlajdaD: Ano pravda. Myslím, že už žádné kvalitní párky snad na trhu nejsou ???? Ale nám to chutnalo
-
MamlajdaD: Co třeba bez párků, já se obávám, že moc kvalitního masa je u nás v málokterých.
Vždyť je tam salám nebo šunka, může být i kvalitní slanina, ale klidně bych vynechala jakoukoliv uzeninu, a to nejsem žádný vegetarián - závin z listového těsta se sýrem a vejci je skvělý sám o sobě.
-
Jednoduché, pěkné recepty! Až na ty Javořické párky, to jsou jedny z nejhorších na našem trhu. Nechceš je v receptu vyměnit a příště i udělat s jinými párky? Do těch Javořických (bývávaly dobré, ale to už je dávno) prý přidávají jen samý masový odpad a spoustu chemie. Co třeba Spišské, Vídeňské, Královské, Lahůdkové, nebo i jiné párečky? Zkus to.
Přeji hodně úspěchů!