Slaný závin (pizza, špenát)

Sara12 Kuchařka: Sara12

Předkrmy 5 názorů

Suroviny

Špenátový závin:
1 listové těsto
mražené špenátové listy
česnek
sůl
1 Mozzarella
200 g Goudy
2 vejce
olej
cibule
Pizza závin:
1 listové těsto
podle chuti salám (šunka, Vysočina....)
2 bal. plátkového Eidamu
1 rajský protlak
Pizza koření
1 vejce
2 nožičky libovolných párků
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový závin: na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme špenátové listy a chvilku restujeme. Přidáme česnek (já dala 3 stroužky) a osolíme. Když je špenát rozmrzlý, tak přidáme jedno vejce, necháme zchladnout. Vyválíme listové těsto, na které klademe špenát, na něj na kolečka nakrájenou Mozzarellu a nastrouhanou Goudu. Listové těsto zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min. na 180° C.

  2. Pizza závin: listové těsto vyválíme a potřeme rajským protlakem, který následně posypeme Pizza kořením. Klademe plátky salámu a sýru. Doprostřed vyskládáme párky a na ně další plátky sýru. Zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min na 180° C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaný závin (pizza, špenát)

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Dajda: Souhlasím s tebou. Sara12 vlastně odpověděla za mně. Hlavně ať z dobrého receptu smázne ty Javoříčské párky, stačí napsat jen kvalitní párky podle vlastního výběru. Javoříčské párky chutnají, ale asi jen díky nějakých chemickým udělátkům, (kterých je i v ostatních uzeninách plno), a já mám na ně asi úchylku, když je někde v receptu najdu, vidím červeně. ;-):-D Ale už to nebudu komentovat, na mou duši, na psí uši! :-D:-D Obě vás moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Sara12 Sara12(autor receptu)

    Dajda: Se slaninou je též výborný :yes: Čím jednodušší, tím lepší.

    Odpovědět

  • Sara12 Sara12(autor receptu)

    MamlajdaD: Ano pravda. Myslím, že už žádné kvalitní párky snad na trhu nejsou ???? Ale nám to chutnalo :yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    MamlajdaD: Co třeba bez párků, já se obávám, že moc kvalitního masa je u nás v málokterých. :no: Vždyť je tam salám nebo šunka, může být i kvalitní slanina, ale klidně bych vynechala jakoukoliv uzeninu, a to nejsem žádný vegetarián - závin z listového těsta se sýrem a vejci je skvělý sám o sobě. :yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Jednoduché, pěkné recepty! Až na ty Javořické párky, to jsou jedny z nejhorších na našem trhu. Nechceš je v receptu vyměnit a příště i udělat s jinými párky? Do těch Javořických (bývávaly dobré, ale to už je dávno) prý přidávají jen samý masový odpad a spoustu chemie. Co třeba Spišské, Vídeňské, Královské, Lahůdkové, nebo i jiné párečky? Zkus to. ;-):-8 Přeji hodně úspěchů! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo