Velikonoční sekaná s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční sekaná s ořechy je příjemnou změnou v jídelníčku. Plná zelených natí a upečená z kuřecího a uzeného masa. Ořechy přidávají zajímavou chuť a texturu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoční sekaná s ořechy je příjemnou změnou v jídelníčku. Plná zelených natí a upečená z kuřecího a uzeného masa. Ořechy přidávají zajímavou chuť a texturu.…
Očistené a pokrájané huby podusíme na oleji, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme, varíme, pridáme pokrájané lusky. Pred koncom do polievky vhadzujeme lyžicou…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, necháme nasáknout. Maso, uzeninu, sýr, mrkev, květák, česnek i cibuli pomeleme, mlýnek "vyčistíme" hrstí strouhanky…
Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem, osolíme a dáme do trouby péct na 30 minut. Mezitím si najemno nastrouháme sýr a spojíme…
Šťavnaté a lahodné závitky jsou na svátečním stole vždy vítány! Snadno se připravují a umožňují jejich náplně měnit podle chuti a fantazie. Masové závitky lze podávat s…
Vajíčka si předem uvaříme. Okurky, vajíčka, cibuli a šunku nakrájíme na malé kousky. Všechny ingredience smícháme dohromady, podle chuti osolíme a jen zlehka opepříme. …
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme…
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální…
Kotlety očistíme, z obou stran naklapeme, osolíme a opepříme. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Droždí najemno nastrouháme, promícháme s moukou a trochou…
Uvařené kuřecí maso a uvařená drůbeží játra z polévky necháme vychladnout. Poté umeleme na masovém strojku nebo nasekáme najemno. Uvařená vejce nastrouháme nahrubo. K…
Baklazan (oloupany) nakrajime na kolecka, zakapeme olivovym olejem, mirne osolime a pridame par kapek citronu, nechame asi 10 minut louhovat. Portabellu (jen klobouk)…
Rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu na obalu.Otevřeme skleničku s rajčaty, nakrájíme cuketu i žampiony na tenké plátky, cibuli na měsíčky... Na pánev slijeme…
Bulgur zalijeme horkym vyvarem, prikryjeme, nechame vstrebat tekutinu a pote vychladnout. Syrovy kvetak rozdelime na ruzicky, vlozime do food procesoru a rozmixujeme.…
Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama.…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme vegetou, potřeme hořčicí, položíme kousek (proužek) vaječné omelety a několik plátků sterilované okurky…
V mikrotenovém sáčku si promícháme uvedené suroviny na marinádu, vložíme opláchnutý a osušený celý ořech masa a pořádně ho v marinádě obalíme. Sáček důkladně uzavřeme a…
Osolené a opepřené plátky masa naklepeme a krátce opečeme na sádle. Opečené maso naskládáme do vymazaného pekáče, proložíme cibulí,uzeným a plátky česneku, okořeníme…
Plátky mäsa jemne naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme a osolíme. Špekačky narežeme na koncoch do kríža, ako na opekanie. Na každý plátok mäsa položíme plátok syra…
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší). Z vykynutého těsta…
Pstruhy osolíme, opepříme, uvnitř potřeme hořčicí, zvrchu utřeným česnekem. Pečeme na másle asi 3 minuty, potom zalijeme pivem a dodusíme.
Kuřecí maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi z oleje, Kayenského pepře, sojové omáčky a špetky uzené papriky. Necháme chvíli odležet.…
Napřed (může být i den, dva) v dostatečném množství vody uvaříme kroupy doměkka (asi tak, jako když vaříte do kroupových jelítekZ mouky, cukru, másla, žloutků a kůry…