Škubánky se sýrem
Škubánky jsou tradiční bramborové jídlo, které se těšilo dříve velké oblibě zejména na venkově. Připomeňte si tento nenáročný pokrm. Vařené brambory stačí spojit s moukou a z hmoty pak tvarovat právě ony škubánky. Doplní je sýr, slanina a cibulka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 846 kJ / 2 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,06 g |
Tuky | 97,84 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,75 g |
Sacharidy | 334,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kusy, osolíme a uvaříme. Poté z nich slijeme 3/4 vody ve které se vařily, zasypeme je moukou a vařečkou uděláme několik šťouchanců až na dno. Brambory přikryjeme a necháme na teplém místě 20 minut propařit.
Krok 2: Nyní musíme vařečkou brambory pořádně spojit s moukou, až získáme hladkou hmotu. Dvěma lžícemi, namočenými v sádle, vykrajujeme z bramborové hmoty jednotlivé kousky.
Krok 3: Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle. Škubánky sypeme nastrouhaným sýrem a osmaženou cibulkou.
Zveřejněno 22. 8. 2024 09:14
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89gQ
Moje poznámka
Škubánky se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89gQ
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 25 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 37 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 49 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 1 hodinou
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 4 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
cibule,
slanina,
sůl,
sádlo,
sýr tvrdý
Komentáře (1)