Pepřová krkovička s fazolkami a steakovými hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme krkovičku na 4 silnější plátky, které lehce naklepeme pěstí. Potřeme olivovým olejem a posypeme kořením Steak 7 pepřů. Necháme chvilku odležet.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme krkovičku na 4 silnější plátky, které lehce naklepeme pěstí. Potřeme olivovým olejem a posypeme kořením Steak 7 pepřů. Necháme chvilku odležet.…
Nejprve si na širší plátky nakrájéme kotletu, každý plátek pak prokrojíme na kapsu, naklepeme. Z trošky oleje, koření si uděláme směs, kterou pak potřeme vnitřek kapsy,…
Sterilovaný houbový salát s paprikou je skvělý například k rizotu, ale využijete jej i na těstoviny nebo pod maso. Jeho příprava není vůbec složitá a oceníte ho pokaždé,…
Prsa si rozřízneme,ale nedokrojíme,aby z toho byl tenší plátek,naklepeme, osolíme, opepříme. Rozpustíme máslo, do kterého rozmačkáme česnek a maso v tom vykoupeme.…
Cibulku zpěníme, přidáme nakrájené maso na kostky a necháme zatáhnout. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Přidáme papriku a protlak, bobkový list a pórek nakrájený…
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme kořeni na kuře a osolíme. Zprudka osmahneme asi 5 minut při stálém míchání, maso nemusi být úplně osmažené, v troubě dojde. …
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji a odložíme v teple. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájené okurky, podusíme a přidáme sýr a kapary. Přilijeme mléko,…
Rozehřejeme troubu na 175 °C V míse si smícháme vajíčka s jogurtem a vodou. Přidáme ty 2 hrnky fety, oliv. olej a mouku, sůl a pepř. Dobře všechno promícháme, pokud je…
Nejdříve připravíme těsto, protože musí dobře vychladnout. Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu. Pak vsypeme najednou všechnu mouku, dobře…
Nejdříve připravíme těsto, protože musí dobře vychladnout. Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu. Pak vsypeme najednou všechnu mouku, dobře…
Maso nakrájím na větší kostky okořením a osolím řádně vše do masa vetřu. Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo. Posypu polovinou cibule…
Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny …
Brambory oloupeme, vložíme do hrnce a nasypeme všechen hrášek. Zalijeme vodou, aby bylo vše jen zakryto, osolíme a vaříme do měkka tj. cca 20 min (dle typu brambor). Po…
Listové těsto jde plnit různými náplněmi, ať už sladkými či slanými. V dnešní době je k dostání i jeho rozválená verze, a tak je jeho použití opravdu jednoduché a rychlé…
Ze všech surovin vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout. Po tomto čase těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na předem vysypaný plech (z…
Nejprve si do vody dáme psylliové semínko, aby nám vznikla náhrada lepku. Aspoň na 10 minut, ale déle je lépe. V troše mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky a…
Troubu jsem si nastavila na 180°C. Všechny ingredience na muffiny jsem smíchala a těsto rozdělila do máslem vymazaných remekinů. V remekinech se muffiny pekly zhruba…
Cizrnu zalijeme trochou studené vody a rozmixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vznikla hladká pomazánka. Vmícháme sezamovou pastu, olej a hořčičnou…
Prejt z kapusty s jehněčími plíčkami je netradiční, ale chutné jídlo, které spojuje jemnost vnitřností s lahodnou dušenou kapustou. Tento recept nabízí zajímavou…
Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do…
Na sádle osmahnu na drobno nakrájenou cibuli do zlatova a pak přidám předem namočené, okapané houby, okmínuji a nechám vydusit tekutinu. Pak na to nasypu na hrubé kostky…
Baklažány a paradajky narežeme na kolieska hrubé asi 1 cm a na horúcom oleji opečieme. Osolíme ich a okoreníme. Vymastíme pekáčik a baklažány a paradajky doň poukladáme…
Masa plněná sýrem jsou vždy zárukou exkluzivní chuti, obzvlášť použijete-li některý výrazný druh, třeba „modrý“ s plísní uvnitř. A ještě zajímavějšího chuťového prožitku…
1. Listové těsto rozválejte tak, abyste získala obdélník vysoký asi 1,5 cm. Rozkrájejte ho na 10 čtverců a do každého vykrojte vykrajovátkem kulatý otvor. 2. Čtverce…