Česnekové / křenové jednohubky s hroznovým vínem

Suroviny

200 g Paloučku (2 x 100 gramů)
200 g pomazánkového másla
česnek nebo křen, dle chuti
sůl dle chuti
smetana 12% nebo ke šlehání, dle potřeby
hroznové víno bezsemenné
rohlíky dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Paloučky s pomazánkovým máslem dáme do misky a společně vyšleháme nebo vidličkou dobře promícháme. Dle chuti přidáme jemně nastrouhaný česnek či křen, osolíme a opět dobře promícháme. S česnekem ani křenem není nutné šetřit, víno nám ostrost příjemně srazí. Podle potřeby - požadované hustoty, pomazánku mírně zjemníme přidáním trošky smetany. Pak dáme do chladna krátce proležet.

  2. Pomazánkou potřeme rohlíky, které jsme pokrájeli na plátky a dozdobíme omytými a okapanými kuličkami bezsemenného hroznového vína a podáváme.

Komentáře k receptu Česnekové / křenové jednohubky s hroznovým vínem

K receptu nejsou žádné komentáře.