Žampionový salát se zeleninou

Suroviny

400 g žampionů
200 g polníčku (nebo jiného malého salátu)
cherry rajčata
1 řapík řapíkatého celeru
1 lžíce vinného octa
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme do rozvoňania na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, osolíme, okoreníme a zakvapkáme citrónovou šťavou. Dusíme na silnom plameni, kým sa tekutina nevyparí, cca 3-4 minúty. Necháme vychladnúť.

  2. Potom k hubám pridáme na tenké plátky narezanú stonku zeleru a na polovice nakrájané paradajočky. Opatrne premiešame.

  3. Olivový olej prešľaháme s vínnym octom, korením a soľou a polejeme hubovú zmes. Premiešame.

  4. Na taniere rozložíme šalát a naň uložíme huby so zeleninou. Necháme v chlade asi 20 min rozležať a podávame.

Komentáře k receptu Žampionový salát se zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.