Ryba v žitném obalu
Recept ještě nebyl hodnocenVejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká,…
Nakrájíme cibuli a podusíme ji na oleji a malém množství vody. Přidáme sladkou papriku, sůl, pepř, vegetu, rajčatovou šťávu. Nalijeme víno a štikozubce mírně dusíme po…
Na oleji osmažím trochu cibuli, přidám oloupanou mrkev, nakrájenou na kolečka, chvíli osmažím, osolím, opepřím a zaliji vývarem. Vařím až do změknutí mrkve. Pak ji…
Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut,…
Kurča naporcujeme, osolíme a posypeme škoricou. Zemiaky očistíme a narežeme na plátky. Spolu s narezanou cibuľou ( plátky, mesiačiky, podľa chuti ) dáme do trochou…
Na oleji restujeme nakrájenou cibuli. Štiku nakrájíme na menší kousky, osolíme a okmínujeme. Jakmile cibule zesklovatí, prudce na ní z obou stran opečeme štiku. Opečenou…
Quinou dobře propláchneme, zalijeme vodou a na mírném ohni necháme 20 minut vařit. oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky, cuketu na půlkolečka, pak…
Mleté maso důkladně promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Pak mokrýma rukama tvarujeme kuličky a usmažíme jen krátce, aby se zatáhly. Brambory uvaříme a…
Mleté maso důkladně promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Pak mokrýma rukama tvarujeme kuličky a usmažíme jen krátce, aby se zatáhly. Brambory uvaříme a…
Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Ušleháme bílky se špetkou soli, přišleháme vanilkový a krupicový cukr. Ušleháme žloutky s třtinovým cukrem, pak přidáme šťávu a kůru z citronu. Obě směsi opatrně…
Na troške oleja narýchlo opražíme narezanú cibuľu.Pridáme narezané papriky, paradajky, feferonku a 2 lyžice orechov. Podlejeme vodou, množstvo podľa vodnatosti paradajok…
Oživíme droždie v troche vlažnej vody s cukrom a trochou múky (odoberieme z celkového množstva). Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak.Do múky vmiešame soľ…
Oživíme droždie v troche vlažnej vody s cukrom a trochou múky (odoberieme z celkového množstva). Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak.Do múky vmiešame soľ…
Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen…
Nejdříve nachystáme pekáč, který vymažeme česnekem a máslem. Okrájíme brambory, nastrouháme je na struhadle na plátky a polovinu poskládáme na dno pekáče. Brambory…
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po vychladnutí sloupneme z…
Zelí dáme vařit do 1 l vody. Přidáme papriku, sůl a pepř.Zatímco se zelí vaří, nakrájíme klobásu na tenká kolečka a opečeme je na sucho na nepřilnavé pánvi.V trošce…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
Brambory chutnají nejlépe ještě horké z trouby. Je to pochoutka, která se dá jíst jen tak, ale skvěle si rozumí i s dresinkem z kysané smetany a bylinek. Do smetany…