Portobello s Hermelínem

Suroviny 2 porce

2 steakové žampiony portobello
120 g Hermelínu nebo Camembertu
30 g Vysočiny nebo Poličanu, choriza...
1 vejce
strouhanka - čerstvá
sůl
pepř celý
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky.

  2. Hermelín pokrájíme do misky, přidáme vejce, drobně pokrájený salám, osolíme, opepříme, promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...).

  3. Připravenou směs rozdělíme do klobouků žampionů, ty dáme do máslem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 20 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem, zeleninovým salátem...

Komentáře k receptu Portobello s Hermelínem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: portobello recept portobello portobello se slaninou a hermelinem žampiony portobello s hermelinem recepty portobelo top recepty jak upect hermelín portobello plněné hermelínem recepty portobello náplň do steakových žampiónů napln do portobello žampiony portobello s porkem žampiony portobello hermelínem