Hovězí lasagne s mozzarellou

medanek Kuchařka: medanek

Mleté maso 0 názorů

Suroviny

500 g mletého hovězího
350 g čerstvých lasagní
1 velká cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 krájená rajčata v plechu (cca 400 g)
1 hrst petrželky
100 g sýra Blaťácké zlato (může být i jiný sýr)
olivový olej
sůl
pepř
Bešamel:
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
špetka muškátového oříšku
sůl
bílý pepř
Dále:
50 g sýra Blaťácké zlato
1 mozzarella
libovolná zelenina jako příloha
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme na hrubém struhadle, mozzarellu na plátky a petrželku nasekáme.

  2. Na pánvi na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme česnek, maso a za stálého míchání restujeme, než se maso opeče.
    Přidáme chilli omáčku, rajčata, sýr a petrželku.

  3. Do kastrolku dáme rozpustit máslo, necháme zpěnit, vsypeme mouku a metličkou mícháme, aby se mouka nepřipálila.

  4. Postupně začneme přilévat studené mléko a opět vše důkladně metličkou mícháme.
    Přivedeme k mírnému varu, okořeníme oříškem, solí, bílým pepřem a cca 10-15 minut ještě za stálého míchání necháme vařit.

  5. Dno pečící formy potřeme trochou masové směsi, na to dáme těstoviny, pár lžic bešamelu, opět masovou směs, těstoviny atd.
    Stále střídáme a skončíme omáčkami.
    Nahoru naskládáme plátky mozzarelly, posypeme nastrouhaným sýrem a přikryté alobalem dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 50 minut. Potom sundáme alobal a ještě dopečeme 10 minut na barvu.

  6. Hotové necháme pár minut odpočinout, nakrájíme a servírujeme s libovolnou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí lasagne s mozzarellou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo