

Česneková krkovice s gratinovanými bramborami
Suroviny 2 porce
- 2 kusy krkovice
- 1 zakysaná smetana
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- pepř
- sůl
- mletá sladká paprika
- Na brambory:
- 4 brambory
- 1 a 1/2 dcl mléka
- 1 dcl smetany
- lžička rozmarýnu
- sůl
- 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu
Naklepané maso si den předem, nebo aspoň 2 hodiny před vařením naložíme do kysané smetany. Druhý den maso opláchneme, osušíme, lehce osolíme a potřeme směsí z olivového oleje, mleté papriky, česneku, soli a pepře, necháme půl hodinky marinovat a poté osmažíme na pánvi.
Brambory si nakrájíme na hodně tenké plátky, v hluboké pánvi si ohřejeme osolené mléko, přidáme rozmarýn, nakrájené brambory a 10 minut podusíme, občas promícháme.
Podušené brambory navrstvíme do zapékací nádoby, zalijeme zbytkem mléka z pánve, přidáme smetanu, nebo šlehačku, zasypeme strouhaným sýrem a dáme na 20 minut na 200°C do trouby. Brambory můžeme udělat i tak, že je dáme rovnou do zapékací mísy, ale pak se nám doba přípravy protáhne na hodinu. Varianta s pánví je přece jenom rychlejší :)
Poznámka od kuchařky
Zdroj.web na FB "Dobrou chuť"-se souhlasem autorky..
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česneková krkovice s gratinovanými bramborami
-
maris: No, právě. Přece nebudu fotit jídlo jen zvrchu? Jak by to vypadalo?
Musím se na to zeptat v prodejně. Je v záruce. Ale s reklamací asi počítat nemůžu
-
Jana Remkova: nic si z toho nedělej, mně ten můj milovaný taky odešel, oprava by byla dražší než nový, změnila jsem značku a taky se mi zdá, že si dělá co chce,
ale jde o to si zvyknout, každý se chová jinak.
-
maris:
, mne bude dlouho mrzet, že jsem si ho vzala a nezůstala u své oblíbené značky..Díky za názory.
-
Jana Remkova: Jano, u mého foťáku na to dokonce upozorňují v návodu, že při focení s bleskem může objektiv udělat stín. Asi to tak bude
-
-
Iness: No, proč to ale nedělal Nikon?? Nefotila jsem jinak
-
Colombo65: Dělá to pouze na fotkách focených bleskem z bližších vzdáleností. Bez blesku ne. Nikon to nedělal
-
Colombo65:Musím souhlasit s Otíkem. Ten stín dělá vysunutý objektiv při použití blesku. Musíš Jani ten foťák naklonit více čelem, prostě seshora a ne z boku talíře
.
-
Jana Remkova:
.. ten stín, je dle mého vytvořen tak, že blesk dělá stín, přes vysunutý objektiv. Kdyby to byla chyba foťáku tak je to na každé fotce... ale nejsem vševěd
-
Pejli:
no a čím budu fotit??
Děkuji všem za hezké komentáře -
Tak krkovice je u nás z vepřového na prvním místě
a takto připravená musí být výborná
+4
-
A jak to chutnalo Ládovi? co ty brambory, byly dobré? a už šmaruj s tím fotákem ho reklamovat, nevím, na co furt čekáš
-
Jana Remkova: Jani, krkovice se u nás považuje za nej...masenko, jako u tebe kotlety
Dávám ti 3.bod
-
Pěkné masenko
-
Péťa:
děkuji