Hummus s květákem

petram Kuchařka: petram

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Pomazánky 5 názorů

Suroviny

2 hrsti květákových růžiček
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíce tahini
1 lžíce oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu
citronová šťáva podle chuti
sůl
(malý stroužek česneku)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme a uvaříme v páře nebo malém množství vody doměkka. Vodu z vaření slijeme a schováme stranou a květák necháme vychladnout.

  2. Poté ho rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, římským kmínem a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme schovaným vývarem.

  3. Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.

Poznámka

Květák má hodně neutrální chuť a v hummusu není téměř cítit. Příjemně ho odlehčí a zjemní a navíc takto nebude vadit ani odpůrcům zeleniny.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hummus s květákem

  • petram petram(autor receptu)

    Nadia22: Jé, děkuju za tip, já jsem to o mixování olivového oleje nevěděla. Je super, že se člověk díky topkám stále učí.

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Dobry napad s kvetakem.:yes: Ja varim czizrnu tak, ze ji necham pres noc namocenou. Pri vareni pridam aspon 5 strouzku cesneku a 2 bobkove listy. Nema potom tu lehkou klihovitou pachut, ja to citim, i kdyz hodne lidi ne. A az po umixovani pridavam "panensky olivovy olej", protoze je znamo, ze prudkym mixovanim v mixeru horkne. To jenom na stranu pro ty, co to nevedi.....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petruš, líbí, ukládám :-p:yes:

    Odpovědět

  • petram petram(autor receptu)

    Jana Remkova: To mám velkou radost. Po několika letech experimentování se všemi možnými náhražkami (náhražky pečiva pro bzl, náhražky mléka, náhražky masa) jsem přišla na to, že nejlepší je vařit úplně přirozeně. Tak jsem ráda, že se to někomu líbí. :-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Už jsem ti to asi psala několikrát. Moc se mi líbí tvé recepty. Jsou moc zajímavé;-) a moje kamarádka, která má jisté problémy na nich hodně zhubla a paní doktorka z ní má velikou radost;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty s květákem zapečená cizrna s květákem zapečený hummus cizrna s kvetakem humous cizrna s květákem na kari