Kuřecí terina s pistáciemi
Recept ještě nebyl hodnocenSemeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu. Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí. Formičky vymažeme máslem a …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Semeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu. Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí. Formičky vymažeme máslem a …
V oleji rozmícháme všechno koření a přidáme žampiony.Dobře promícháme, aby se žampiony obalily. Necháme uležet alespoň 2 hodiny.Proleželé žampiony ugrilujeme. Podáváme…
Krevety dáme do mísy se studenou vodou a pár minut necháme rozmrazit.Krevety mírně osolíme, opepříme a na másle jemně orestujeme (asi 2-3 minuty) spolu se snítky tymiánu…
Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli a česnek nadrobno a mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vyjmeme a odložíme stranou.Do hrnce…
Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu - nemusí se předem namáčet. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem.Připravíme vejce: Do hrnečku vložíme potravinářskou folii,…
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky.Kůži a slaninu nadrobno nakrájíme a necháme vyškvařit na suché pánvi.Přidáme pokrájenou cibuli, zesklovatíme…
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme. Zahřejeme olej na…
Klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem zná snad každý. Jejich zeleninová obměna sice bešamel neobsahuje, ale to jim neubírá na chuti. Do těchto lasagní navíc…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, cibuli na osminky, a žampiony na čtvrtky. Maso naložíme minimálně na hodinu do marinády z uvedených surovin.Mezitím na oleji…
Těsto vyválíme, pokapeme protlakem, posypeme pizza kořením. Rozprostřeme vařené brambory a houby, osolíme, opepříme, posypeme natrhaným tymiánem. Zavineme štrůdl, dáme…
Šťavnatý plátek dobrého hovězího masa připravíme na grilu a ochutíme ho čerstvým voňavým tymiánem. Podáváme ho s pestrou restovanou zeleninovou směsí, kterou ochutíme…
1. fáze Den předem, aspoň 20 hodin, jsem si nachystala marinádu smícháním piva, medu, citronu, zázvoru, drobně nasekané chilli papričky, přidala jsem trochu soli,…
Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku…
Pórek nakrájíme na půlkolečka a dáme do hrnce na rozehřáté máslo. Necháme ho chvilku restovat, po chvilce přimícháme mrkev nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na…
V této vydatné večeři zužitkujeme úrodu ze zahrádky i čerstvé houby z lesa. Špenát, houby provoněné tymiánem a plátky rajčat se pěkně doplňují. Vše spojíme smetanou a na…
Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Kuřecí stehna, omáčka a brambory, to je klasika, kterou nic nezkazíte. Dozlatova propečená stehna doplní lahodná smetanová omáčka s hořčicí. Jako přílohu pak podáváme…
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…