Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedla červenající na smetaně

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 8. 2011 21:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 177 kJ / 1 237 kcal
Bílkoviny62,81 g
Tuky41,13 g
Vláknina40,45 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 12,46 g
Sůl30,93 g
Sacharidy133,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Po náročném pracovním týdnu jsem v sobotu dopoledne vyrazil relaxovat do blízkého lesa. Kromě malin mi les nabídl krásné mladé plodnice bedel a mně se při jejich sběru začal pomalu rýsovat nový recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarda Kadic jarda Kadic

27. 9. 2012 15:13

babca.simca: Bedla cervenajici má další poddruhy,v kterých se vyznaji POUZE ODBORNÍCI.Neni natolik prozkoumana,i když je uváděna jako jedla.Cechratka podvinuta byla také mnoho let uvadena jako jedlá houba podřadné jakosti, než se zjistilo, že obsahuje jed, který se postupně ukládá v ledvinách!

babca.simca

27. 9. 2012 13:54

jitka55: Dnes jsme nasbírali - ale bedlu vysokou...při hledání receptu jsme ihned na prvním odkazu narazila na článek:
Pozor na bedlu červenající, tato „jedlá“ houba zabila ženu …

… hub v ruce, můžete si domů přinést problém. Uznávaný mykolog Svatopluk Holec upozorňuje na druh bedly, jež může v krajním případě způsobit po požití i smrt.

hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu…

Takže bych to radši nevařila, i když vypadá ve finále skvělě...:-((

jitka55

20. 10. 2011 10:32

Fenomenální!

HankaPu HankaPu

8. 8. 2011 21:20

Krásný recept:yes: +

Fantom

8. 8. 2011 20:33

:yes:

Jenda1 Jenda1

8. 8. 2011 19:44

Děkuji všem za přízeň;-):-):-K:-K:-K.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

8. 8. 2011 19:31

rebeka::-D:-D:-D:-K

rebeka rebeka

8. 8. 2011 17:53

Jeníčku:-K:-K:-Kode mě máš jedničku:-!:yes::yes:
na talíři je to krása,zrak se mlží,jazyk jásá:-K:-K:-K:-D:-D:-D
já bych chtěla být u tebe na stravu..byt mám vlastní:-8:-D:-D:-D

vseumel

8. 8. 2011 17:22

Nezbývá nic víc, než tiše závidět tomu, kdo toto jídlo ochutnal :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 8. 2011 12:54

Podle nádherných fotek:-Kto bude velká dobrůtka:-p+10:yes:

ivulinka ivulinka

8. 8. 2011 12:45

Tedy Honzíku, to vypadá na náramnou baštu:-!

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 8. 2011 09:40

Bibinka:Bibi a právě i takovéto bedly, malé uzavřené jsou vynikající na plnění a dát péci do pekáčku;-)to jen,že nejsou jen na smažení;-)což dokazuje i tento receptík;-)

Bibinka Bibinka

8. 8. 2011 09:35

Jendoí, taky máme místa, kde je dost bedel, i když ne červených, ale nikdy jsem neslyšela, že by se mohly použít do omáčky a ani jsem to nezkoušela;-), připadaly mi suché do čehokoli, jen na smažení že jsou výborné, tak tohle je dost dobrá výzva;-):-) a ty máš 8.boda:yes:

Klariska Klariska

8. 8. 2011 08:47

Moc hezký recept a jídlo na fotkách je dokonalé v každém detailu :yes::-K.

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 8. 2011 06:08

mít bedly,tak jdu do toho;-):-p+1:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bedla jedlá bedle recept bedle recepty bedla recept bedla vysoká recepty bedla recepty bedla jedlá recepty recept bedle bedla recepty bedle recept na bedle recepty na bedle jak vypadá bedla recepty z bedle recepty bedla jedlá bedla vysoká recept omáčka z bedel bedla jedlá recept recepty bedla hledám recept na bedle

Suroviny: houba bedla červenající, voda, sůl, cukr, ocet, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, zelenina, cibule, česnek, pepř bílý mletý, ořech muškátový, sůl, mléko polotučné, smetana 12%, sýr tavený, žloutek, mouka hladká, sůl, olej, těstoviny creste di gallo

TopRecepty.cz

Bedla červenající na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8kl