Povelikonoční vajíčkový salát s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenVykoledovaná vajíčka lze zužitkovat ve výborném vajíčkovém salátu, který doplníme uzeným masem, hořčicí, majonézou a sterilovanou okurkou. Před podáváním posypte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykoledovaná vajíčka lze zužitkovat ve výborném vajíčkovém salátu, který doplníme uzeným masem, hořčicí, majonézou a sterilovanou okurkou. Před podáváním posypte…
Barevná velikonoční hnízda z kakaového těsta, ozdobená cukrovými vajíčky, sklidí úspěch hlavně u dětských koledníků. Ač se to nemusí na první pohled zdát, jejich…
Barevná velikonoční hnízda z kakaového těsta, ozdobená cukrovými vajíčky, sklidí úspěch hlavně u dětských koledníků. Ač se to nemusí na první pohled zdát, jejich…
Z ingrediencí vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme klidně i několik dní odležet v lednici.Lískové ořechy necháme na 10 minut v troubě na 180°C, až ztmavne…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
V hrnci nad párou rozpustíme máslo. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a mícháme, až se začne rozpouštět.Přidáme dobře rozšlehaná vejce a mícháme, až směs zhoustne. Podle…
Nejdříve připravte rebarborový kompot.Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Skvělá osvěžující vaječná pomazánka má své místo snad v každém jídelníčku. Nastrouhaná vařená vajíčka smícháme s dochucovadly, přidáme k nim také kyselé okurky , cibulku…
Nejdříve oloupeme zeleninu, tu pak nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, mouku - tu podle hustoty těstíčka, koření, sůl a pepř. To vše promícháme a necháme…
Polovinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nahrubo. Přidáme česnek, cibuli, zbytek surovin a dochutíme.Kolečka tvarůžků rozkrojíme opatrně na dva plátky (mám raději…
Pod názvem velikonoční placky z Rakús se skrývají smažené placky, plné uzeného masa, petrželky a medvědího česneku. Jsou opravdu vynikající a také nenáročné na přípravu.…
V mléce rozmícháme cukry. Potom postupně přidáváme mouku a vše vyšleháme. Přilijeme rozšlehané vejce se žloutkem a promícháme. Směs necháme 45 minut odpočinout při…
Tradiční jidáše mají svým tvarem připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté co zradil Ježíše. Proč si ale s dětmi neupéct ze stejného těsta třeba zajíčky? Budou…
Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned…
Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.Na náplň…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Houby nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme jarní cibulku, přidáme pokrájené oba druhy hub, špetku kurkumy, sůl, pepř a kmín. Restujeme doměkka. Nakonec vmícháme…
V míse rozmíchejte ricottu s vejcem a nastrouhaným jablkem. Přisypejte pohankovou mouku a vločky, sodu a chia semínka. Promíchejte metlou nebo vařečkou. Přilijte mléko a…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Vejce rozšlehejte s mlékem. Přidejte podrcený římský kmín, špetku soli a mouku. Důkladně promíchejte metlou, aby vzniklo hladké lité těsto.Na rozehřáté pánvi osmažte na…