Květák na víně

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

1 menší květák
2 rajčata
1 čerstvá paprika
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce kari
1 dl suchého bílého vína (podle potřeby)
olej
2 snítky majoránu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a opečieme.

  2. Pridáme kari a podlejeme vínom (podľa potreby, nemusí byť celý 1 dl). Dusíme asi 10 minút. Potom dosolíme a dochutíme prelisovaným cesnakom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květák na víně

  • hosta hosta

    tejaja: dík, líbí se mi to, zkusím:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem za pekné komentáre.
    hosta : Ďakujem za upozornenie, vypadlo mi to, už som doplnila. ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • magdalenka magdalenka

    hosta: ja robím bez predvárania karfiolu, len na cibuli dusím ružičky spoločne s paprikou a paradajkou. A bez vína, niekedy zalejem kyslou smotanou.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Kdy se tam dává ten květák?

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Krásný recept a přidám do repertoáru. Květák máme moc rádi a takhle jsem ho neznal. Děkuju a snad nemusím připomenout, že hrdě dávám první bod. :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: květák recepty květák na víně recepty s kvetakem květák pečený na víně květák na bílém víně květák na červeném víně recept