Mangoldové rizoto

Suroviny

300 g mangoldu
2 mladá cibulka s natí
2 lžíce petrželky
1 stroužek česneku
olej
400 g rýže
125 ml suchého bílého vína
masový vývar
sůl
pepř
2 lžíce másla
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mangold krátko obvaríme, asi 3 minúty, scedíme a necháme odkvapkať. Potom trocha odložíme vcelku, zvyšok spolu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou rozmixujeme.

  2. Na oleji opražíme nadrobno narezaný cesnak, pridáme ryžu, opražíme, zalejeme vínom, vývarom, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka.

  3. Keď je ryža mäkká, vmiešame rozmixovanú zeleninu, natrhaný zvyšok obvareného mangoldu, maslo.

  4. Na tanieri posypeme syrom.

Komentáře k receptu Mangoldové rizoto

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mangold recept mangold recepty rizoto s mangoldem recepty z mangoldu recepty mangold kroupové rizoto s mangoldem zelenina mangol mamgold rizoto ryže na rizoto mngold rizotto rissoto s mangoldem syr mangol mangold-rizoto bezlepkové recepty s mangold italské rizoto s mangoldem recepty zelenina mangol mangol vareni zapékané rizot zapékaný mangold mangol