Kysané zelí na rakouský způsob

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 2 názory

Suroviny

500 g kysaného zelí
3 jablka
1 paprika
1 cibule
2 mrkve
1 lžíce citronové šťávy
sůl
Dresink:
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce kysané smetany nebo jogurtu
2 lžíce suchého bílého vína
1 lžička cukru
pepř
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Otečenú kapustu (Nežmýkať!) prekrojíme a dáme do misky.

  2. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na tenké rezančeky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, na malé kocôčky nakrájané jablká a premiešame s citrónovou šťavou.

  3. Všetky prísady na dresing dobre prešľaháme a primiešame k zelenine. Necháme cca 30 min postáť a potom podávame.
    Pred podávaním posypeme pažitkou.

Poznámka

Recept je z časopisu Plus 7 dní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kysané zelí na rakouský způsob