Pstruh na červené řepě

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 min 2 porce Ryby 2 názory

Suroviny

2 pstruhy
250 g červené řepy
50 g másla
1 stroužek česneku
1 svazek kopru
2,5 dl suchého bílého vína
olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté vložíme do rúry. Pečieme na 180 °C 15 minut.

  2. Medzitým narežeme cviklu na maličké kocky a na oleji restujeme za občasného miešania 15 minut, osolíme. Rybu vyberieme z pekáča a udržiavame v teple.

  3. Výpek zlejeme do kastrólika a zredukujeme na 1/3. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšok masla a kôpru a metličkou prešľaháme. Na tanier dáme cviklu, uložíme pstruha a prelejeme šťavou. Podávame so zemiakmi.

Poznámka

Recept je z knihy Recepty zo života.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pstruh na červené řepě

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Tohle by mě asi nikdy nenapadlo a přitom to může být moc dobrý. Obojí máme rádi, tak vyzkoušíme.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zajímavá kombinace, pstruha můžeme a řepu taky ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: červený pstruh pstruh s červenou řepou ryba na červené řepě červený pstruh recept pstruh recept pstruh červenou řepou pstruh s kuskusem ryba kopor cvikla červený pstruh-recepty pečený pstruh s kuskusem králík na víně podle polreicha recept ryba na řepě pstruh na kopru