Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno bílé suché - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rillettes (rijet)

Rillettes (rijet)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na mírném ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze…

maris

500 min

Kapr pečený na cibuli Videorecept

Kapr pečený na cibuli

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…

suslajda

40 min

Ananasový punč

Ananasový punč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vánoční punč nemusí být jednotvárný svou chutí. Zkuste kombinaci bílého rumu, suššího vína a ananasového kompotu. Překvapí vás svou delikátní chutí. A možná vás i…

Angel 666

25 min

Kuřecí medailonky na víně

Kuřecí medailonky na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme…

Jablečný koláč s bílým vínem

Jablečný koláč s bílým vínem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané…

Tuňák grilovaný "po francouzsku"

Tuňák grilovaný "po francouzsku"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tuňák je jednou z nejběžněji lovených ryb, jeho maso se využívá i na přípravu sushi. Steaky se připravují z nejkvalitnější části ryby, což jsou mohutné svaly podél…

Dooga

15 min

Špagety al pomodoro

Špagety al pomodoro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…

Chefko

55 min

Smažený knedlík jako příloha

Smažený knedlík jako příloha

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vajíčka vyšľaháme so soľou, vínom a múkou na hladké cestíčko. Knedľu narežeme na 1 cm hrubé plátky, obalíme v cestíčku, strúhanke a na horúcom oleji vyprážame z oboch…

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita,…

Jurgen.k

60 min

Lehké králičí ragú

Lehké králičí ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na rozehřáté ghí vhodíme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme kousky masa a kořenovou zeleninu nakrájenou na malé nudličky. Vše necháme krátce orestovat.Pak…

Listový salát s ořechy

Listový salát s ořechy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Listy šalátu opláchneme a dobre osušíme.Uhorku po dĺžke nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenučké plátky.Paradajky narežeme na polovice.Plátky Ementálu narežeme tiež na…

tejaja

15 min

Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit…

1974andrea

25 min

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dýňové rizoto je krémový a voňavý pokrm, který přináší spojení sladké dýně a dokonale připravené rýže. Toto podzimní jídlo plné barev a chutí je skvělou volbou, když…

Kanyla

50 min

Vídeňský telecí guláš

Vídeňský telecí guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…

Angel 666

135 min

Telecí pečeně s bylinkami

Telecí pečeně s bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, mírně opepříme a na směsi másla a oleje opečeme ze všech stran pěkně dočervena. Přendáme do pekáčku (já jsem pekla v remosce), tuk…

zizala

120 min

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…

Domácí vinná klobása

Domácí vinná klobása

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kromě tradičního smaženého kapra nesmí při vánoční večeři na stole chybět vinná klobása, která je lehce nakyslá po víně. Příprava domácí klobásy je sice složitější, ale…

Timmy

190 min

1 2 3 4 14